Foto: Sandzak Live

Berane

Policajci uhapšeni zbog ubistva mladića

Eshumacijom i reobdukcijcom tela nastradalog mladića Mirosava Šoškića utvrđeno je da je mladić zadobio najmanje dva udarca tupim, teškim predmetom sa kojim je ubijen

Crna Hronika
> 08:02h

BERANE – Tvrdnje Vladmira Šoškića, da je njegov sin Miroslav Šoškić ubijen i da nije nastradao nesrećnim slučajem u Limu 17.decembra 2008, pokazala se tačnim jer su uhapšena dvojica policajaca Adnan Kožar i Željko Bojić, koji se sumnjiče za ovo ubistvo. Policajci su uhapšeni u ponedeljak kasno po podne, po nalogu višeg državnog tužioca Rifata Hadrovića, kome je od stručnjaka iz regiona stigla potvrda nalaza sudskog veštaka iz Podgorice dr Miodraga Šoća, o uzrocima smrti Miroslava Šoškića koja je bila nasilna

Zamenica višeg državnog tužioca Nada Bugarin odredila im je dvodnevni pritvor, a uz krivičnu prijavu biće predati istražnom sudiji Višeg suda u Bijelom Polju, koji će posle saslušanja doneti odluku o njihovom daljem statusu.

Nesrećni otac je podneo zahtev o eshumaciji i reobdukciji, koja je obavljena u prisustvu sudije za istrage Višeg suda u Bijelom Polju, a koju je uradio obducent i veštak prof. dr Miodrag Šoć, Miroslav Šoškić je zadobio najmanje dva udarca tupim, teškim i zamahnutim mehaničkim oruđem.

- Jedan udarac je zadobio u predelu levog oka, a drugi u desni temeni predeo. Posle prvog udarca bio je u mogućnosti da hoda, ali nakon drugog u teme, došlo je do preloma kostiju lobanje i gubitka svesti. Prelom lobanje i povreda levog očnog predela nisu mogli nastati od pada, niti u vodi prilikom plutanja, ili bilo kojom drugom radnjom, osim isključivo i jedino kao posledica dva nezavisna udarca tupinom jako zamahnutog mehaničkog oruđa - naveo je u zapisniku dr Šoć.

Konstatovano je i da način dospeća u vodu tela pokojnog Šoškića nije moguće „tačno utvrditi“. - I posle mišljenja sudskog veštaka dr Dragane Čukić, koja je konstatovala da je smrt kod kod moga sina nastala utopljenjem, tvrdio sam da je reč o ubistvu. To je konačno i potvrđeno. Ipak, moram da naglasim da je tužilaštvo ćutalo i kada je nalaz dr Čukić pobijen mišljenjem dr Zorana Stankovića iz Beograda.

Očekujem da viši državni tužilac Rifat Hadrović pohapsi i sve one koji su pokušali da zataškaju ubistvo mog sina - kaže Vladimir Šoškić. On je posle ekshumacije tela njegovog sina i reobdukcije, tvrdio da osim dežurne smene u beranskoj policiji treba da odgovaraju i tadašnji čelnici, ljudi iz osnovnog tužilaštva u Beranama, čelnici Višeg tužilaštva u Bijelom Polju, vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić, bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović.

- Svi su pokušavali da zataškaju surovo ubistvo mog sina. Ubrzo će se znati imena svih koji su u njemu učestvovali - kaže bolom skrhani Vladimir Šoškić. On je dodao da je drugog sina sklonio iz Berana, želeći da ga poštedi neugodnih situacija kojima bi mogao da bude izložen posle smrti Miroslava.