Foto: KURIR

Dvoboj

Kuzmanović protiv Đilasa za predsednika DS

Na listi za članove Glavnog odbora DS-a je 67 kandidata, a na sajtu je objavljena i konačna lista kandidata za članove Statutarne komisije i Nadzornog odbora stranke

Politika
> 07:28h

BEOGRAD - Za predsednika Demokratske stranke, koji će biti izabran na Skupštini stranke krajem novembra, jedini kandidati na konačnoj listi su Dragan Đilas i Branimir Kuzmanović, objavljeno je na sajtu DS-a.

Za potpredsednike DS-a kandidovalo se sedam članova, a među njima je i Bojan Pajtić.

Na konačnoj listi kandidata za organe koje će izabrati Skupština DS-a, jedini kandidat za predsednika Političkog saveta je sadašnji predsednik Saveta Dragoljub Mićunović.

Organizacioni odbor utvrdio je i definitivnu listu kandidata za članove Predsedništva DS, i to Milicu Delević za region Beograd, a za region Novi Sad Anu Tomanovu Makanovu. Za region Zrenjanin kandidat je Tamaš Tot, za region Užice Milovan Mićović, za Kragujevac Ivan Jovanović...

Na listi za članove Glavnog odbora DS-a je 67 kandidata, a na sajtu je objavljena i konačna lista kandidata za članove Statutarne komisije i Nadzornog odbora stranke.

Izborna skupština DS zakazana je za 25. novembar.

Na Glavnom odboru demokrata 4. novembra, predsednik stranke Boris Tadić je objavio da se neće kandidovati za stranačkog lidera.