Samo preticao?

Napadač na Nikolića predao se policiji!

Aleksandar Stojanović, koji je „škodom“ sekao kolonu predsednika, rekao da je žurio na slavu i da nije znao da je reč o šefu države

Politika
> 03:34h

BEOGRAD - Ptičica uletela u kavez! Aleksandar Stojanović, koji je „škodom felicijom“ pre dva dana uleteo u kolonu predsednika Srbije Tomislava Nikolića, prijavio se juče policiji. Kako saznajemo, reč je o radniku „Srbijašuma“, koji je u policiji rekao da je žurio na Aranđelovdan kod rođaka i da pojma nije imao da je reč o koloni predsednika Srbije. Stojanović nema krivični dosije i posle saslušanja pušten je kući. - On je u policiji rekao da je samo hteo da pretekne kolonu u Ulici Jurija Gagarina kod tržnog centra „Piramida“ i da ju je nekoliko puta presekao. Stojanović je kazao i da se posle incidenta predomislio i svratio kući, koja je u blizini, pa je onda nameravao da ide na slavu. Shvatio je, kako je rekao, šta je uradio tek kada je video izveštaje u medijima i kada je čuo da je to bila kolona Tomislava Nikolića. Najpre se uplašio, nije znao šta da radi, na kraju je zaključio da je najbolje da sam ode u policiju i prijavi se - rekao je izvor Kurira. To što nije imao registarske tablice na kolima Stojanović je objasnio time da je zadnje izgubio, a za prednje je kazao da su mu bile na šoferšajbni. Službena beleška Zahvaljujući sigurnosnim kamerama na Novom Beogradu, koje su ga snimile, policija ga je ubrzo posle incidenta identifikovala, a on je brže-bolje sam otišao u policijsku stanicu. Inače, policajci Uprave za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata MUP Srbije koji se brinu o bezbednosti predsednika Tomislava Nikolića podneli su pismeni izveštaj o prekjučerašnjem incidentu. - Oni su sačinili službenu belešku o spornom događaju, u kojoj su opisali šta se dogodilo, ali i naveli da vozač ima oko 30 godina, bradicu i da je smeđ - navodi naš izvor iz istrage. A da se vozač sam prijavio Direkciji policije potvrdio je sinoć i premijer i ministar policije Ivica Dačić. On je ranije juče iyjavio da bezbednost predsednika nije ugrožena. Dačić je naglasio i da se bezbednost predsednika drži na veoma visokom nivou. Simićev vozač pod istragom Kako Kurir saznaje, uskoro će i prethodni napad na predsednika od 3. novembra, kada je njegovu kolonu na auto-putu presekao vozač načelnika Uprave saobraćajne policije Dragiše Simića, dobiti epilog. Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je juče pokretanje istrage protiv policajca Saše Pejovića (29) iz Smedereva, vozača Dragiše Simića. - Pejović, inače policijski službenik, sumnjiči se da je bio za volanom policijskog „micubiši pajera“ koji je oko jedan sat iza ponoći, na auto-putu Beograd - Niš, neposredno iza naplatne rampe Bubanj potok, sustigao kolonu vozila u kojoj je bio predsednik - kaže izvor Kurira iz Palate pravde. Kako navodi, istražni sudija trebalo bi uskoro da Pejovića pozove na saslušanje.

Momir Stojanović

Stojanović: Napad zbog borbe protiv kriminala Bivši direktor VBA Momir Stojanović kaže da je začuđujuće kako obezbeđenje predsednika nije stiglo tu „škodu“ bez registarskih tablica. - U kratkom vremenu pokušano je u dva navrata da se preseče predsednikova kolona. Sigurno postoji neka veza s tim što su predsednik u Vlada krenuli u oštru borbu protiv kriminala i korupcije - navodi Stojanović.