KBC Bežanijska kosa i dalje dežuran za hitna stanja

Svi pacijenti koji se jave ovoj ustanovi u vreme dežurstava biće pregledani, pri čemu će oni kojima je neophodno operativno hirurško lečenje biti prebačeni u KBC Zvezdara, koji je dežuran istim danima

Beograd
> 13:56h

BEOGRAD - KBC "Bežanijska kosa" i dalje ostaje u rasporedu dežurstava zdravstvenih ustanova za prijem hitnih stanja, svakog drugog dana, saopštio je danas Sekretarijat za zdravstvo. Svi pacijenti koji se jave ovoj ustanovi u vreme dežurstava biće pregledani, pri čemu će oni kojima je neophodno operativno hirurško lečenje biti prebačeni u KBC "Zvezdara", koji je dežuran istim danima. KBC "Bežanijska kosa" će za pacijente koji se prevoze u KBC "Zvezdara" opredeliti sanitetsko vozilo, koje će biti na raspolaganju i noću. Ekipe Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć ce pacijente koji su se prvo njima obratili odmah transportovati u KBC "Zvezdara", ukoliko lekar proceni da im je potrebno hitno operativno lečenje.

Hirurški tim KBC "Bežanijska kosa" izvodiće u narednih 45 dana deo redovnog operativnog programa ove zdravstvene ustanove u operacionim salama kliničko-bolničkih centara "Zvezdara" i "Zemun". U slučaju komplikacija koje zahtevaju operativno lečenje pacijente koji leže u KBC "Bežanijska kosa" prihvataće KBC "Zemun", bez obzira da li je tog dana dežuran ili ne.

Postavljanje novog antistatik poda i olovne zaštite od zračenja u operacionim salama KBC "Bežanijska kosa" trajaće 45 dana, zbog čega je operacioni blok ove ustanove privremeno prekinuo rad, navodi se u saopštenju Sekretarijata za zdravstvo.