Foto: Milen Djordjevic

Prolom voda na ruskom tržištu

Preduzeće Planinka iz Kuršumlije potpisalo je ugovor sa ruskom kompanijom koja se bavi uvozom mineralne vode, kojim je predviđeno da se u narednih pet godina izvozi pola miliona litara Prolom vode godišnje na tržište Sant Peterburga

Srbija
> 00:00h

KURŠUMLIJA - Preduzeće Planinka iz Kuršumlije potpisalo je ugovor sa ruskom kompanijom koja se bavi uvozom mineralne vode, kojim je predviđeno da se u narednih pet godina izvozi pola miliona litara Prolom vode godišnje na tržište Sant Peterburga.

Ugovor je potpisan nakon višemesečnih pregovora i ispitivanja Prolom vode u Rusiji, a prve količine Prolom vode već su isporučene kupcu.

- Potpisivanje ovog ugovora je veoma značajno za Planinku, jer predstavlja razvojnu šansu imajući u vidu veličinu ruskog tržišta. Posebno je važno da će Prolom voda na rusko tržište biti plasirana kao voda sa lekovitim svojstvima - kaže Radovan Raičević, generalni direktor Planinke i dodaje da je potpisivanju ugovora prethodila višegodišnja saradnja Planinke i ruskih privrednika, ali i brojne posete ruskih turista i novinara Prolom banji i Đavoljoj varoši.

Raičević pojašnjava da su u toku pregovori sa ruskim kompanijama iz Moskve, pa očekuje skori plasman Prolom vode na tržište Moskve i okoline.

Inače, godišnja proizvodnja Prolom vode je oko 50 miliona litara a oko 20 odsto se izvozi, pre svega u zemlje bivše SFRJ, ali i u Australiju, Ameriku i zemlje Evropske unije.