Pristižu novi računi

Leskovac duguje milijarde

Nova koalicija kada je pre mesec dana preuzela vlast znala je da se duguje, ali je reč o enormnom dugu i trebaće puno napora da se izađe iz blokade i da se krene napred, rekao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović

Srbija
> 14:00h

LESKOVAC - Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović (SNS) izjavio je na današnjoj sednici Gradskog veća da grad po raznim osnovama duguje milijardu i 216 miliona dinara, ali i dodao da cifra nije konačna jer nisu obuhvaćena sva dugovanja.

"Svakog dana samo pristižu novi računi za plaćanje, tako da ova dugovanja nisu konačna", rekao je gradonačelnik koji je dodao da je ukupan dug Leskovca procenjen na oko tri milijarde dinara.

Cvetanović je rekao da je nova koalicija (SNS, SPS, URS, PUPS, NS, JS, DSS, SDPS) kada je pre mesec dana preuzela vlast znala da se duguje, ali i dodao da je reč o enormnom dugu i da će trebati puno napora da se izađe iz blokade i da se krene napred.

Direkcija za urbanizam i izgradnju duguje poveriocima više od 300 miliona dinara, a najveća dugovanja grada su prema osnovnom i srednjem obrazovanju 208 miliona dinara, ustanovama kulture oko 70 miliona i bankama za dugoročne kredite, naveo je on.

"Dugujemo 4,5 miliona dinara porodicama koje su tokom ove godine dobile potomstvo. Ne mogu da verujem da prethodna vlast nije imala prioritet da za 400 porodica odvoji po 10.000 dinara i tako pošalje poruku da brine o naraštaju. Sada ćemo prvo to da platimo, a do kraja decembra i deo za potrošenu struju u upravama, javnim preduzećima i školama. Naravno tražićemo i da nadležni ispitaju sve ugovore, naročito sa izvođačima radova na objektima koje je finansirao Grad", kazao je Cvetanović.

On je na sednici Gradskog veća najavio da će budžet Leskovca za narednu godinu biti realan, da će se maksimalno štedeti i da će trošenje para biti strogo kontrolisano.