Protest u Kuršumliji zbog oslobađanja Haradinaja

Trinaest godina bespomoćno gledamo ovde preko brda svoje kuće i čekamo da se vratimo i živimo u njima, da obrađujemo svoja imanja i beremo svoje voće, kazao predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i raseljenih sa KiM Časlav Bojović

Srbija
> 04:36h

KURŠUMLIJA - Udruženje porodica kidnapovanih, ubijenih i raseljenih sa Kosova i Metohije organizovalo je danas u centru Kuršumlije protest zbog oslobađajuće presude Haškog tribunala za nekadašnjeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja.

"Trinaest godina bespomoćno gledamo ovde preko brda svoje kuće i čekamo da se vratimo i živimo u njima, da obrađujemo svoja imanja, beremo svoje voće, jer ne tražimo ništa što nam ne pripada", kazao je predsednik udruženja Časlav Bojović.

Bojović je istakao da međunarodna zajednica njihove apele niti vidi, niti čuje i da sud u Hagu nanosi ogromnu nepravdu srpskom narodu.

Protest je podržalo Udruženje boraca ratova od 1990. godine čiji je predsednik Ratko Zečević najavio proteste na administrativnom prelazu Merdare koje je od Kuršumlije udaljeno oko 25 kilometara.