Foto: REUTERS

Horor

HOLANDIJA: Sin sa terena gledao kako mu ubijaju oca

Iz Holandije stižu nove informacije vezane za ovaj stravičan zločin na fudbalskom terenu

Fudbal
> 13:28h

Prema pisanju holandskih medija, fudbalski sudija koji je preminuo od posledica batina nakon utakmice u nižerazrednoj kadetskoj holandskoj ligi, Ričard Nivenhujzen nije ni trebalo da sudi taj meč, već je uskočio na mesto pomoćnog sudije, jer se jedan kolega nije pojavio. Ovaj nesrećni arbitar je bio prisutan na tribinama jer došao da gleda sina koji je bio na terenu.

Stravičan napad mladića na pomoćnog arbitra dogodio se tokom meča između ekipa Niuv Sloten B1 i SC Buitenbojs B3.

"Bilo mu je drago što sudi utakmicu u kojoj igra njegovo dete. Ovo nije tragedija samo za fudbal u našoj zemlji, već i za državu Holandiju", rekao je predsednik kluba Bitenbojs, Marsel Ost.

"Zaista je teško poverovati da nam se ovako nešto dogodilo... Da su to su uradili dečaci od 15-16 godina", dodao je Ost.

Prema nezvaničnim informacijama do napada na sudiju je došlo jer su fudbaleri jedne ekipe bili uvereni da sudija namerno donosi odluke u korist rivala. Kada su nasrnuli na njega, nesrećni sudija je pokušao da se odbrani, međutim, ubrzo je oboren na travu...

Sudija je nekoliko sati posle meča osetio bolove u glavi, a potom je primljen u lokalnu bolnicu u stanju kliničke smrti. Lekari su ustanovili da se radi o teškom oštećenju mozga, a on je tokom dana preminuo.