I to je moguće

STRAŠNO: Spavao s ćerkom, sud ga oslobodio!

M. R. (52) nije krio da je tri godine imao seks sa ćerkom, ali sud je smatrao da je ona dobrovoljno pristala na seksualni odnos

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Bez kazne! Viši sud u Beogradu oslobodio je M. R. (52) optužbi da je tri godine u porodičnoj kući u Rušnju silovao ćerku R. R. (26), a oslobađajuća presuda je doneta pošto je utvrđeno da je seks između oca i ćerke bio - dobrovoljan! Sama je želela da spava sa mnom. Znam da sam pogrešio, ali sada je kasno - branio se M. R. Njega je ćerka optužila da joj je u avgustu 2005. prišao dok je ležala na krevetu, svukao je i silovao.Tačno je, tad smo prvi put imali seks, više nisam mogao da joj odolim! Odnose smo imali skoro svakoga dana, kad god je to ona htela. Sve je bilo dobrovoljno, ali ona me je prijavila za silovanje! Ne znam zašto, verovatno zbog nesuglasica oko podele imovine, pošto sam odlučio da joj u testamentu ostavim „samo“ polovinu kuće - ispričao je M. R. Sud je saslušao i devojku.Ona je rekla da je prvi put pružala otpor ocu, ali da se svaki sledeći put sve manje branila jer za to nije imala snage - rekao je izvor Kurira i dodao da R. R. ispričala da je zbog oca navodno čak pokušala i da se ubije! Na kraju, oca je od robije spaslo ljubavno pismo koje je njegova druga supruga, inače maćeha devojke, našla ispod tepiha! - Srce i duša prepuni su ljubavi koju bih mogla da ti pružim, ali potisnuta je na dno. Na površinu su isplivali samo još veći bol i patnja. Ljubav koju sam dobijala od tebe je neiskrena - pisalo je u pismu, za koje je devojka tvrdila da je bilo upućeno drugom muškarcu za kojim je patila. Sud joj, međutim, nije poverovao i zaključio da je ona to pismo poslala ocu, koji je potom oslobođen optužbe! Izvor Kurir iz suda kaže da ovaj slučaj nije čest u praksi i da je presuda doneta na osnovu dokaza.Da bi otac bio osuđen zbog rodoskrvnuća, potrebno je da je naterao krvnog srodnika na seks i da taj srodnik bude maloletan. U ovom slučaju dokazano je da je odnos bio dobrovoljan, a ćerka starija od 18 godina - rekao je izvor Kurira i dodao da će ovaj slučaj naći i pred drugostepenim sudom. Branilac M. R., advokat Nebojša Milosavljević, nije želeo da komentariše ovaj postupak i presudu.

Slovo zakona ♦ Član 178 Krivičnog zakonika Srbije: Ko prinudi drugog na obljubu ili s njom izjednačen čin upotrebom sile ili pretnjom da će neposredno napasti na život ili telo tog ili njemu bliskog lica, kazniće se zatvorom od dve do deset godina. ♦ Član 197 Krivičnog zakonika Srbije: Punoletno lice koje izvrši obljubu ili s njom izjednačen polni čin s maloletnim srodnikom po krvi u pravoj liniji ili sa maloletnim bratom, odnosno sestrom, kazniće se zatvorom do tri godine.

Psiholog: Treba im pomoć Psiholog Zoran Musterović kaže za Kurir da je iznenađen odlukom suda da ne sankcioniše incest! Reč je o odnosu koji je civilizacijski apsolutno nedozvoljen, kako moralno, tako i zakonski. Iako su po slovu zakona otac i ćerka oslobođeni krivice, to su ljudi koji treba da potraže pomoć - kaže Musterović.