Prste da poližeš

Banana rolat

Recept dana
> 00:00h

Kora ♦ 4 jajeta ♦ 150 g šećera ♦ 100 g brašna ♦ 2 kašike gustina ♦ 50 g maslaca ♦ 3 kašike mlevenih oraha Fil ♦ 2 dl slatke pavlake ♦ 2 banane ♦ 2 rebra čokolade Priprema Odvojte žumanca od belanaca, pa belanca i šećer dobro umutite dok ne dobijete čvrst sneg. Puter omekšajte na sobnoj temperaturi, pa ga umutite sa žumancima, a potom obe mase sjedinite uz lagano mešanje, pa dodajte brašno i mlevene orahe. Tepsiju obložite papirom za pečenje, sipajte testo i kolač pecite na 180 stepeni oko 30 minuta dok kora ne dobije rumenu boju. Gotovu koru zamotajte u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi. Za to vreme umutite slatku pavlaku sa malo sećera u prahu (ukoliko volite slađi fil). Hladan biskvit premažite dobijenim šlagom (malo ostavite da rolat namažete okolo), poređajte banane uzduž jednu do druge (vrhove odsecite) i zamotajte rolat. Ostatkom šlaga ukrasite kolač i našarajte ga istopljenom ili narendanom čokoladom.