Naš čovek

Džon Keri srpski zet

Budući državni sekretar SAD bio u vezi s našom princezom Katarinom Oksenberg, koja je nakon raskida rodila ćerku i nikad nije otkrila ime oca

Planeta
> 00:00h

VAŠINGTON - Velika ljubav. Budući američki šef diplomatije Džon Keri (69) praktično je srpski zet. On je početkom devedesetih bio u vezi sa srpskom princezom Katarinom Oksenberg (51), ćerkom princeze Jelisavete Karađorđević, a mogao bi čak i da bude otac njene najstarije ćerke Indije (21). Naime, dete je rođeno ubrzo nakon njihovog raskida, a princeza Katarina celog života krije istinu o tome s kim je u to vreme zatrudnela. Mediji su još 2004, kad je Keri bio kandidat demokrata za predsednika SAD, spekulisali da on ima veoma bliske veze sa srpskom kraljevskom porodicom. Navodili su da je bio u kratkoj vezi s princezom Katarinom, koja je svetskoj javnosti poznata po svojoj glumačkoj karijeri i ulozi Amande Karington u popularnoj seriji „Dinastija“. Iako nisu bili dugo zajedno, Katarina je kratko nakon raskida rodila ćerku Indiju, ali nikada nije otkrila ko je otac njenog deteta. - U periodu kad su Džon i Katarina bili zajedno, ona je bila očarana njime. Ipak, ta veza je trajalo kratko, ali rastali su se na civilizovan način. Ubrzo posle raskida ona nas je sve iznenadila jer je bez reči otišla u Indiju. Ispostavilo se da je otkrila da je trudna i odlučila da ode daleko od svih koje je poznavala. Ćerki je dala ime Indija, po zemlji u kojoj ju je donela na svet. Nikada nikome nije rekla ko je otac deteta - rekao je blizak prijatelj porodice Oksenberg. Inače, Džon Forbs Keri je američki senator iz Masačusetsa. Na izborima 2004. porazio ga je Džordž Buš, a nekoliko godina kasnije postao je šef komisije za inostrane poslove u Senatu, gde je nasledio aktuelnog potpredsednika Džozefa Bajdena. Sada se veruje da će u januaru 2013. naslediti Hilari Klinton na mestu državnog sekretara.

Džon keri zameniće Hilari Klinton u januaru

Jelisaveta, Katarina i Indija

Indija pošla majčinim stopama Indija Oksenberg, ćerka srpske princeze Katarine Oksenberg, rođena je 1991. u Indiji, ali se ubrzo s majkom preselila u Kaliforniju. Od ranog detinjstva je ušla u svet glume, poput njene majke i očuha, poznatog holivudskog glumca Kaspera van Dina. U prvom filmu, „Vector File“, glumila je kad je imala samo devet godina, a glavne uloge igrali su njeni roditelji. Kasnije je s njima snimala i televizijsku rijaliti emisiju „Oženio sam se princezom“.

Ubrzo posle porođaja se udala Ubrzo nakon porođaja princeza Katarina Ok­sem­­berg udala se za reditelja Roberta Evansa, ali je ta veza potrajala svega dve nedelje. Nakon godinu dana opet je rekla „da“ svom kolegi, glumcu Kasperu van Dinu, s kojim živi u SAD i ima dve ćerke, a sa njima su i dvoje dece iz njegovog prvog braka.