Zagreb

Policajac pištoljem ranio suvozača, potraga za vozačem

Policajci u službenom automobilu pokušali su da zaustave sumnjivo vozilo, ali vozač nije stao, već je dao gas i krenuo na policajca koji je pucao na automobil

Crna Hronika
> 08:34h

ZAGREB - Zagrebački policajac pucao je iz pištolja i ranio suvozača u automobilu "fijat punto" koji se u naselju Pešćenica nije zaustavio na njegov zahtev, već je pokušao da ga pregazi, objavila je zagrebačka policija. Policajci u službenom automobilu, bez vidljivih policijskih oznaka, zvučnim i svetlosnim signalima pokušali su da zaustave automobil, zagrebačkih oznaka, ali, za sada, nepoznati vozač nije stao. Naprotiv,vozač je dao gas i naglo krenuo na jednog od policajca, da bi on izvadio pištolj i pucao u gume automobila koji je nastavio vožnju.

Nekoliko ulica dalje ubrzo je pronađen prazan automobil, a oko 40 minuta kasnije u KBC "Rebro" došao je 23.godišnjak lakše ranjen hicem iz vatrenog oružja i to u rebra. Lekari su o tome izvestili policiju koja je utvrdila da je mladić bio suvozač u "puntu" za čijim se vozačem traga.

Ranjeni mladić je od ranije poznat po manjim imovinskim kaznenim delima. U policiji nisu želeli da otkriju zašto su policajci pokušali da zaustave automobil. Neslužbena saznanja, prenose lokalni mediji, ukazuju da nije reč o postupanju zbog, eventualnog, saobraćajnog prekršaja. U toku je istraga svih okolnosti koje su prouzrokovale pucnjavu.