Foto: KURIR

Deda Mraz već stigao u LDP

PUN KO BROD: Čeda kupio džip od 50.000 evra!

Lider liberala u „Grand motorsu“ pazario luksuzni terenac „lendrover diskaveri 4“ na lizing za 50.000 evra, i to kao polovan auto

Politika
> 00:00h

BEOGRAD - Je l’ to za Akonkagvu? Čedomir Jovanović, predsednik LDP, kupio je nov automobil - džip „lendrover diskaveri 4“ - za oko 50.000 evra, saznaje Kurir. Prvi čovek liberala postao je bogatiji za luksuzni terenac, koji je platio 5.251.170 dinara. Ako se hvatate za glavu i pitate se ko u današnje vreme može sebi da priušti tako skupu igračku, nije naodmet podsetiti da je Jovanović čovek koji već godinama uživa u luksuznom načinu života - od fensi gajbe, neverovatnih putovanja do finih krpica renomiranih dizajnera. Međutim, da ne grešimo dušu, Jovanović nije iskeširao 50.000 evra već je „lendrover“ kupio na lizing, na malo „neobičan“ način, o čemu će Kurir pisati narednih dana. Prema podacima „Grand motorsa“, Jovanović je uzeo lizing preko firme „Soželiz Srbija“, čiji je stopostotni vlasnik Sosijete ženeral banka AD Srbija, a kupio ga je kao polovan automobil! - Automobil „lendrover“ koji vozi gospodin Čedomir Jovanović u „Grand motorsu“ kupila je lizing kompanija „Soželiz Srbija“ kao polovno vozilo za iznos od 5.251.170 dinara - potvrdili su saznanja našeg lista u pomenutoj kompaniji. Prosečan Srbin, koji zarađuje platu od 41.558 dinara, za Čedin džip treba da radi 126 meseci iliti 10 i po godina, i to pod uslovom da ni dinara ne potroši ni na šta drugo. Ovakav džip, ganc nov, u salonu može da se kupi po ceni od oko 47.000 do 65.000 evra, što znači da Jovanović kupovinom polovnog automobila i nije uštedeo neki veliki novac. Inače, „lendrover diskaveri 4“ dugačak je 4,83 metra i težak je 2.880 kg. Ima pogon na sva četiri točka, u najluksuznijem paketu opreme HSE opremljen je kožom, satelitskom navigacijom sa hard-diskom. Najčešće se kupuje sa agregatom 3,0 dizel sa 245 konjskih snaga, koji do stotke ubrzava za 9,6 sekundi, a maksimalna brzina mu je 180 km na sat.

♦ 180 km na sat je maksimalna brzina koju „lendrover 4“ može da dostigne ♦ 4,83 metra dugačak je novi Čedin džip ♦ 245 konjskih snaga je jačina „lendroverovog“ motora

Čeda ni da bekne Do Čedomira Jovanovića juče nismo uspeli da dođemo. U pres službi LDP nisu odgovarali na naše pozive, odnosno nisu poslali odgovor na pitanja koja smo im postavili.

Nije prijavio džip Agenciji! U imovinskoj karti Čedomira Jovanovića na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije nema novog terenca! Pored plate poslanika od 115.702 dinara, prijavljen je automobil „tojota prijus“, 2009. godište.