Foto: Kurir

Ni posle mesec dana

Ne zna se gde će biti iseljen Zavod za plućne bolesti

Kao jedna od lokacija na koju bi mogao da bude iseljen Zavod pominjana je zgrada Trudbenika na Zvezdari, koji je u stečaju, ali se od nje odustalo jer se ne zna do kada bi u njoj mogli da ostanu zbog moguće prodaje

Beograd
> 20:54h

BEOGRAD - Još nije pronađena nova lokacija za Gradski zavod za pućne bolesti i tuberkulozu iako je prošlo mesec dana od njegovog zatvaranja zbog opasnosti od urušavanja zgrade Zavoda.

Direktorka te ustanove dr Dragana Mandić rekla je da je CIP radio dodatnu procenu u nadi da će bar deo zgrade moći da se koristi, ali su zaključili da je cela zgrada nebezbedna i da su potrebna ogromna ulaganja da se jedan deo osposobi.

"Bez obzira što je objekat zatvoren po jedna ekipa stalno dežura na vratima i upućujemo pacijente u naš objekat u Zemunu. Međutim, tamo je prostor mali pa su gužve velike", navela je Mandić.

Ona je dodala da su od Grada Beograda dobili uveravanje da će problem uskoro biti rešen i da će biti pronađena nova lokacija.

Zamenik gradskog sekretara za zdravstvo Aleksandar Stefovski rekao je da će ovaj problem u narednih nekoliko dana biti rešen i dodao da ne želi da licitira mogućim lokacija.

Kao jedna od lokacija na koju bi mogao da bude iseljen Zavod pominjana je zgrada "Trudbenika" na Zvezdari, koji je u stečaju, ali se od nje odustalo jer se ne zna do kada bi u njoj mogli da ostanu zbog moguće prodaje.

Zgrada Gradskog zavoda za plučne bolesti i tuberkulozu u Preševskoj ulici 33 na Zvezdari zatvorena je po nalogu građevinske inspekcije 20. novembra zbog opasnosti od urušavanja.

Gradski zavod za plućne bolesti i tuberkulozu osim centralnog objekta u Preševskoj 33 ima i ogranke u Zemunu (Cara Dušana 178) i Obrenovcu (Uzun Mirkova 10).