Foto: KURIR

Auto mafiji se ponavlja suđenje

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo presudu kojom je Nikola Rovčanin iz Beograda osuđen na sedam godina zatvora, a pripadnici njegove grupe poznate kao "auto mafija" na kazne od jedne do šest godina zatvora i naložio da im se ponovi suđenje

Crna Hronika
> 09:28h

BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Nikola Rovčanin iz Beograda osuđen na sedam godina zatvora, a pripadnici njegove grupe poznate kao "auto mafija" na kazne od jedne do šest godina zatvora i naložio da im se ponovi suđenje.

Rovčaninu, kao i drugooptuženom Slavku Milosavljeviću pritvor je produžen do naredne odluke Specijalnog suda koji će im ponovo suditi.

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepena presuda je doneta uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka zbog čega je morala da bude ukinuta.

Pripadnici ove grupe uhapšeni su 2009. u Srbiji, a osam članova u Crnoj Gori jer su kao organizovana kriminalna grupa krali automobile u Srbiji, a preprodavali ih u Crnoj Gori.

Prilikom pretresa, inspektori su pronašli veliki broj ukradenih automobila koji su vraćeni vlasnicima. Na meti ove kriminalne grupe najčešće su bili "pasati" i noviji modeli "reno megana".

Kola su krali po porudžbini, a potom ih krijumčarili i prodavali u Crnoj Gori. Neke su i vraćali vlasnicima, ali za otkup od 2.500 do 3.000 evra.

Kod uhapšenih je pronađen sofisticiran alat za krađu, ali i elektronske kartice i dekoderi kojima su bez problema palili i odvozili kola.

Slavko Milosavljević je zbog teške krađe bio osuđen na šest godina zatvora (u tu kaznu mu je uračunata i ranije izrečena pravnosnažna kazna), Miroslav Ristić je zbog podstrekavanja na odavanje službene tanje osuđen na dve godine, Bratislav Gagović zbog odavanja službene tajne na godinu dana i Vuk Musić zbog pomaganja u teškoj krađi na godinu i po dana zatvora.

Optuženima je takođe bilo naloženo da oštećenima vrate iznose od otkupa ukradenih automobile ukupno više od dva miliona dinara.