Zatvorsko druženje u 10 kvadrata

CIMERI: Kristijan i Đurašković zajedno u ćeliji

Golubović, koji se tereti da je organizovao grupu koja je trgovala heroinom, dobro se slaže s novim cimerom, saznaje Kurir

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Poznanstvo iza rešetaka. Aleksandar Kristijan Golubović (43), koji je skoro tri godine u pritvoru, nedavno je u ćeliji Specijalnog suda u Beogradu dobio novog cimera, vlasnika „Nibens grupe“ Mila Đuraškovića, saznaje Kurir! Prema nezvaničnim informacijama, sobu od deset kvadrata s njima deli još jedan osumnjičeni za privredni kriminal, manje poznat javnosti. - Zasad nema nikakvih problema među cimerima - kaže izvor Kurira. Golubović je, podsetimo, u pritvoru od 16. januara 2010. godine, dok je Đurašković uhapšen 12. decembra, zbog sumnje da je s Miroslavom Miškovićem, vlasnikom „Delta holdinga“, učestvovao u zloupotrebama u privatizaciji. Inače, Kristijan Golubović, kome se sudi zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je od početka avgusta 2009. do januara 2010. godine švercovala heroin na relaciji Novi Pazar - Beograd, juče je na nekoliko sati napustio ćeliju, jer je doveden u Viši sud da nastavi iznošenje svoje odbrane. Osim što je negirao da je trgovao drogom, objasnio je kako je tokom boravka na slobodi zarađivao za život. - Bavio sam se prodajom „hot-dogova“ s pokretnih kolica ispred Kalemegdana i zoološkog vrta u Beogradu - rekao je Golubović, tvrdeći da nije prodavao heroin i da za to ne postoji nijedan dokaz, niti njegov DNK. - Ali, čak i da me oslobodite, do kraja života nosiću beleg da sam narko-diler, a to nije tačno, ja sam poznat kao veliki borac protiv droge. Protivnik sam svakog poroka, pa čak i ispijanja kafe, zbog kofeina - tvrdio je Golubović i dodao da se bavio drugim biznisom, zbog čega su mu povremeno iz Novog Pazara stizali paketi s majicama i ćevapima.

Ljut na Kurir Kristijan Golubović napao je Kurir, koji je 21. decembra pisao o tome da on planira beg. - Satanizacija mene u tom nazovi časopisu traje već godinama. Pokazao sam obezbeđenju kako ja bežim bez najave - rekao je Kristijan.

Žalim što sam bio dobrotvor Kristijan Golubović rekao je da se najviše kaje što je „iz dobročinstva tog 16. januara 2010. otišao ispred Crkve Svetog Marka“, gde je i uhapšen. - Otišao sam iz dobročinstva, da za Ferata Skenderovskog odnesem neke papire i pare za advokata, i onda se desilo to što se desilo - pokušao je da objasni Golubović.