Foto: Rts

Šapčani za doček na trgu uz Tanju Jovićević

Iako je bilo najavljeno da zbog krize na gradskom trgu u Šapcu neće biti dočeka Nove godine, gradska uprava ipak odlučila da ga organizuje

Srbija
> 00:00h

ŠABAC - Šabac se uveliko priprema za doček Nove godine. Postavljene su ulične novogodišnje tezge, dekorativna rasveta, u prodavnicama su sniženja, ali praznična eforija se još ne oseća. Za doček Nove godine na trgu iz gradskog budžeta izdvojeno je milion dinara. Uz Tanju Jovićević, Šapčane će zabavljati sastavi Anemona i grupa 93. U ponoć je najavljen vatromet, a tokom čitave noći biće otvoreno klizalište. Ipak, mnogi će ostati u domovima.

Za slavlje u restoranima cene su različite, od 1.500 do 3.500 dinara, a neki ugostitelji odustali su od dočeka i radiće uobičajeno.

"Napravili smo neke cene tek da pokrijemo troškove. To je naš dug prema svim onim ljudima koji su naši gosti tokom čitave godine. Imamo zainteresovanih, ali ne oseća se neka euforija, teško je vreme", kaže Predrag Vidović iz restorana "Konak" u Platičevu.

Bojana Jovanović iz Gradske kafane u Šapcu kaže da su zbog trenutne ekonomske situacije rešili da ne organizuju doček Nove godine, već veče sa tamburašima za Badnje veče. Zbog krize i pojedini muzičari ostaće bez angažmana.

"I cene muzike su pale, ne samo za Novu godinu, već i inače. Najteže je onima koji počinju. Mi imamo sreću da smo napravili ime i da imamo uvek posla, tako i za praznike", kaže Branko Martinović iz "Kvadro benda". Za razliku od prethodnih godina, Šapčani su odustali i od novogodišnjih putovanja.

"Građani su tu i tamo zainteresovani za povoljnije aranžmane u evropskim prestonicama autobuskim prevozom, a neki samo za doček bez noćenja, kao na primer u Budimpešti. Prodato je samo nekoliko skupih aranžmana, tipa Dubai", kaže Dragana Stašević iz agencije "Bonaca".