Voli Beograd i Srbiju

Elton Braun: Hoću srpski pasoš

Košarkaš Crvene zvezde Amerikanac Elton Braun želi da igra za našu reprezentaciju

Košarka
> 16:48h

Srećan čovek. Košarkaš Crvene zvezde Elton Braun izjavio je da ima veliku želju da igra za reprezentaciju Srbije. Amerikanac je oduševljen Srbima i Beogradom i voleo bi sledeće godine da sa crveno-belima igra Evroligu. - Verujem da ću ostati u Zvezdi! Voleo bih da sam državljanin Srbije, da govorim jezik... Pokušavam da dobijem pasoš, igrao bih čak i za reprezentaciju. Kao što sam rekao, srećan zbog svega, ostaću ovde, ne brinite - kazao je za Betu Elton Braun (29). Crvena zvezda ima velike ambicije u tekućoj sezoni. Cilj je da ekipa naredne godine igra u najjačem evropskom takmičenju. - Ostao bih do 2015. Naravno, odluka o odlasku je poslovna. Pričao sam sa kapitenom Igorom Rakočevićem - ako bi ovaj tim ostao zajedno narednih godina i ako bismo igrali Evroligu sledeće godine, vratili bismo se. Ali treba se izboriti za Evroligu, a kada se to desi, onda ćemo videti.U prvim danima 2013. godine očekuje se da Crvenu zvezdu pojača francuski centar Ali Traore. - Ne brinem zbog Traoreovog dolaska, ni konkurencije. Igram u pobedničkom timu, pobeđujem. Nisam sebičan igrač, ako konkurencija znači da ću postati bolji, ili ja njega napravim boljim igračem, bilo bi besmisleno ljutiti se. Čak su i Lejkersi puni igrača - istakao je Elton Braun.

Raško zna da sam jači! Elton Braun je cenjen od saigrača, a često voli da se i šali na svoj račun. Na pitanje ko je fizički jači, on ili Raško Katić, Braun je „kao iz topa“ kroz smeh odgovorio: - Ja! I Raško to vrlo dobro zna!

Lepo je biti otac Koliko je Elton Braun privržen Crvenoj zvezdi, govori i činjenica da svoju ćerkicu Zariju redovno oblači u Zvezdinu opremu. - Kad imam slobodnog vremena, uglavnom sam na Skajpu kako bih gledao ćerkicu Zariju. Sjajno se osećam kao otac. Sama pomisao da neko zavisi od tebe, da treba da brineš o nekom - velika je odgovornost, ali je volim. Jedva čekam da moje dve devojke dođu u Beograd - otkrio je Braun.