Monstrumi i psihopate

Zločini 2012. koji su šokirali Srbiju!

Monstrum Darijan Musić udarao je devojku do smrti, pop batinaš tukao je lopatom, dok je javnost bila podeljena kada je u junu otaac ubio bolesnu ćerku kako bi joj "prekratio muke"

Crna Hronika
> 14:14h

NOVI SAD - Bez milosti! Policajci koji su 12. novembra ušli u stan u novosadskoj Fruškogorskoj ulici naišli su na jeziv prizor: unakažena od batina, na podu je ležala mrtva Vladislava Červenko (25), jedna od najlepših srpskih manekenki. Gotovo odmah je identifikovan i osumnjičeni. Bio je to Darijan Musić (25), Vladislavin dugogodišnji momak, koji je ispoljio takvu brutalnost da na devojci praktično nije postojao deo tela koji nije polomio metalnom šipkom. Ostavio je netaknuto samo Vladislavino lice jer, kako je rekao, „nije želeo da upropasti njenu lepotu“! - Volim je! I tako mrtvu, hladnu i zgrčenu. Voleću je zauvek više od sebe i svega. Voli i ona mene i dalje, mi smo nešto posebno. Verujte, varala me je sa kojekime dok sam bio u zatvoru, priznala mi je to. Nisam hteo da umre, nije to bio cilj... Ne treba anđeli da je čuvaju, kao što svi kažete, ja večeras pucam sebi u glavu napokon i idem da opet čuvam moje jedino - napisao je Darijan posle ubistva na svom Fejsbuk profilu. Ipak, svirepi ubica se nije ubio, već se odlučio za bekstvo, a ovaj status na Fejsbuku pomogao je policiji da ga locira. - Musić je posle ubistva otišao kod svog druga po pare za bekstvo. Prijatelj je obavestio policiju o strašnom zločinu, a ubica se za to vreme dao u beg. Ipak je brzo uhapšen, i to u blizini sela Batnjik nedaleko od teritorije Kosova. Svirepi ubica ne samo što nije imao hrabrosti da presudi sebi već je tokom hapšenja i plakao - podseća izvor iz istrage. Istraga protiv Darijana Musića okončana je 26. decembra, a na potezu je tužilaštvo, koje treba da odluči da li će podići optužnicu. Zlostavljao od početka Porodica i prijatelji ubijene manekenke kažu da ju je Darjan od početka njihove veze zlostavljao. - Toliko se trudila oko njega, a stalno je dolazila modra i uplakana. Molili smo je da ga ostavi, ali ona nije mogla. Volela ga je, on je bio njena ljubav još iz srednje škole. Bio je jako ljubomoran i stalno ju je optuživao da ga vara - ispričala je Vladislavina tetka Mira. Ko je Darijan Musić ♦ Musić je odranije poznat policiji po nasilničkom ponašanju i trgovini drogom ♦ Svojevremeno je držao teretanu u Novom Sadu, u kojoj je tada radila Vladi­slava ♦ Kao interesovanja je naveo „ribe, kockanje, treniranje i ostala sranja“ ♦ Idol mu je bio Hitler ♦ Pre zločina imao je oko 1.500 prijatelja na Fejsbuku, a sada je taj broj porastao na 5.000

24.6. - Ćerki jedinici skratio muke Nišlija Stojan Đurić nije više mogao da gleda svakodnevnu Sanjinu patnju NIŠ - Život posvetio ćerki! Stojan Đurić (60), miran porodični čovek, ubio je 24. jula teško bolesnu ćerku Sanju (35) hicima iz pištolja u njihovom stanu. Nakon zločina Stojan je ostavio oproštajno pismo i nestao, a njegovo telo nađeno je tri dana kasnije u Nišavi. „Nisam više mogao da gledam njene muke i patnje i zato sam morao ovo da uradim. Sad idem i sebe da ubijem“, napisao je Stojan. Neke Nišlije su osuđivale Stojana, drugi su pokušali da ga opravdaju. - Sanja je bila ometena u razvoju i mnogo nam je bilo teško s njom. Ne krivim ga, on nije ubica, on je Sanji skratio muke - rekla je Stojanova supruga Jadranka.
Pucnjava se dogodila u dvorištu rođaka Đorđa R.

30.12. - Preminuo ranjeni mladić koga je upucala interventna Đorđe R. (20), koga je upucao policajac, umro u beogradskom Urgentnom centru BEOGRAD - Tragično. Đorđe R. (20), koji je u noći između petka i subote teško ranjen u krvavom obračunu s pripadnicima policije, podlegao je povredama prošle noći u Urgentnom centru. Krvava drama, podsetimo, odigrala se u selu Guncati kod Barajeva, pošto je policija došla na intervenciju kako bi smirila Đorđa R., koji je pretio pištoljem i nožem govoreći da će pobiti porodicu. - Kad su policajci PS Barajevo na poziv rodbine došli, Đorđe je sekirom nasrnuo na njih. Ubrzo je stigla i Interventna jedinica, ali je Đorđe uperio pištolj u njih i pretio da će ih pobiti. Jedan od njih je ispalio dva hica Đorđu R. u glavu - priča izvor Kurira. (J. S.)

13.12. - Pljačkaši iz Crne Gore ubili policajca hicem u srce Hrabri Miroslav Stamenković (27) poginuo dok je pokušavao da spreči pljačku zlatare VLASOTINCE - Heroj! Miroslav Stamenković (27), policajac iz Leskovca, ubijen je 13. decembra dok je pokušavao da spreči pljačku zlatare „Unca“ u Vlasotincu. Hrabri policajac pojurio je za Veliborom Lutovcem (28), Darinkom Vušurovićem (30) i Adnanom Šuntićem (21), a kad im je prišao na desetak metara, Lutovac se okrenuo i pogodio Stamenkovića u srce! - Iako pogođen, Miroslav je ostao na nogama i uspeo je da zapuca, a pucali su i ostali policajci, koji su ubili Lutovca i Vušurovića! Obojica su preminula, a treći pljačkaš je ubrzo uhapšen - kaže naš izvor iz istrage. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić posthumno je odlikovao policajca Stamenkovića medaljom za hrabrost „Miloš Obilić“.

6.8. - Pop batinaš tukao do smrti Sveštenik Branislav Peranović uhapšen zbog sumnje da je ubio Nebojšu Zarupca LOZNICA - Lečio batinama! Sveštenik Branislav Peranović (54) uhapšen je zbog sumnje da je 6. avgusta ubio Nebojšu Zarupca (39), štićenika u Peranovićevom kampu „Sretenje“ u Jadranskoj Lešnici. Zarubac je 10 meseci boravio u kampu kako bi se skinuo s heroina, ali je umesto izlečenja našao smrt! Prilikom obdukcije utvrđeno je da je Nebojša imao više od 50 modrica po telu i slomljenu hrskavicu u grlu usled hvatanja za vrat. - Zbog svega ovoga tužilaštvo u Šapcu podiglo je 7. decembra optužnicu protiv Peranovića, koji može biti osuđen i na 40 godina robije. Iako se pričalo da je Peranović napao Zarupca zato što je ponovo počeo da se drogira, obdukcija je pokazala da Zarubac u trenutku smrti nije imao drogu u krvi - podseća naš izvor iz istrage. Vremeplov

FEBRUAR

: Advokat ubio suprugu Advokat Dragutin Vidosavljević (59) hicem iz puške ubio je 11. februara suprugu Oliveru (52). Dragutin i Olivera su bili pred razvodom, a ona se i ranije žalila da joj je muž pretio da će je ubiti.

APRIL:

Sačekuša za Kekinog čoveka Vujadin Pejanović (34), saradnik Dejana Stojanovića Keke, izrešetan je 17. aprila na Novom Beogradu. Osam meseci kasnije ubijen je i Pejanovićev prijatelj Miloš Ljubenović (31).

OKTOBAR:

Ubijen vlasnik lanca mesara Slobodan Marinković (62), vlasnik industrije mesa „Dakom“, ubijen je u „mercedesu“ s pet metaka 1. oktobra nadomak svoje kuće u Mramoru. Za ubistvo su osumnjičena braća Marko (28) i Ivan D. (37).

DECEMBAR:

Letvom usmrtio troje Nebojša Raonić (24) letvom je 14. decembra nasmrt prebio babu Olgu Raonić (79) i tetku Savetu Bučevac (61), a teško povredio teču Branislava (72), koji je preminuo posle deset dana.