Za neke smo znali, za druge i nismo

Poznati koji su se 2012. sudarili sa zakonom!

Događaj godine je konačni udarac "zemunskom klanu". Legijin naslednik Luka Bojović uhapšen je u Valensiji dok je ispijao vino

Crna Hronika
> 00:00h

9.2. - Kraj klana: Bojović uhapšen dok je ispijao flašu vina!

Nekrunisani kralj „zemunaca“ uhvaćen na večeri u restoranu „Bodega la Paz“ BEOGRAD - Filmsko hapšenje! Poljubac nekrunisanog vođe „zemunskog klana“ Luke Bojovića (39) koji je poslao u kamere 9. februara, na dan kad su mu u Valensiji stavljene lisice na ruke, izazvao je više pažnje čak i od činjenice da se istog dana, posle devet godina skrivanja, iza rešetaka našao i Vladimir Milisavljević zvani Vlada Budala! Filmsko hapšenje

Zajednička akcija srpske i španske policije, u kojoj su u restoranu „Bodega la Paz“ u Valensiji dolijali poslednji živi pripadnici zloglasnog „zemunskog klana“, nije bila spektakularna, ali umnogome je nalikovala na filmski scenario! - Bili su redovni gosti, dolazili su najmanje četiri puta nedeljno. Jeli su uvek isto: za predjelo sir i šunku, potom šnicle, file minjon s pečurkama i tunu. Oko četiri sata doneo sam im flašu dobrog vina. Iznenada, opkolili su ih ljudi u civilu, koji su se predstavili kao policajci. Tražili su od njih dokumenta, a onda počeli da ih pretresaju - ispričao je za Kurir kelner koji je 9. februara služio „zemunce“. Došlo je do manjeg koškanja pored stola, ali nije bilo potezanja oružja niti pokušaja bekstva. Policija ih je brzo savladala i odvela. Pali zbog žene Ipak, oni koji su posumnjali da ih je osoblje restorana prepoznalo ili otkrilo. pogrešili su. Luka Bojović i ostali zloglasni „zemunci“ uhapšeni su zbog žene - fatalne Barbare bez koje Luka Bojović nije mogao da živi! - Barbara je skromna i neupadljiva ženja, apsolutno posvećena deci. Nisu živeli zajedno, ali sastajali su se, jer Luka nije mogao da izdrži da je ne viđa. Posle hapšenja u njegovom stanu nađena su i pisma iscrtana srcima koja su slali jedno drugome - preneli su španski mediji. Luka Bojović, od čijeg izručenja Srbiji, navodno, strepe mnogi, u španskom pritvoru i dalje čeka konačnu odluku o ekstradiciji. - Srbija je Španiji poslala obimnu dokumentaciju čim je on uhapšen. O našem zahtevu da bude izručen jer mu se ovde sudi zbog nekoliko likvidacija počinjenih tokom 2004. još nije odlučeno - kaže sagovornik Kurira.

Barbara

Iza brave i supruga Barbara Fatalna Barbara ni posle hapšenja nije okrenula leđa suprugu. Međutim, malo ko se nadao da će i ona biti uhapšena, što se desilo 11. oktobra! - Barbara i Lukin rođeni brat Nikola uhapšeni su kao deo kriminalne grupe koja je nastavila da vodi poslove i posle pritvaranja Luke Bojovića. Međutim, krajem oktobra oni su pušteni na slobodu - podseća izvor Kurira. Nikola Bojović vratio se u Srbiju, a Barbara je s decom ostala uz supruga - u Španiji.

Bojovićevog poljupca obišla ceo svet

Nikola Stevanović

16.11. - Srpski bokser član „Pink Pantera“ BEOGRAD - Patosiran! Srpski profesionalni bokser Nikola Stevanović (25), interkontinentalni prvak u polusrednjoj kategoriji u verziji IBF, čak dvaput se u odlazećoj godini našao na stupcima crne hronike! - Najpre je 13. avgusta priveden zbog sumnje da se u Beogradu potukao s radnikom JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, a onda je 16. novembra uhapšen u Atini. Lisice su mu stavljene zbog sumnje da je kao deo bande „Pink Panter“ učestvovao u oružanim pljačkama zlatara. Grčka policija ušla mu je u trag tokom istrage protiv Olivere Vasić Ćirković (43), bivše košarkaške reprezentativke Jugoslavije, koja je takođe uhapšena kao deo bande „Pink Panter“ - ispričao je izvor Kurira. S Nikolom je uhapšen i njegov brat Stefan (24), bivši omladinski prvak sveta u IBF, kao i Petar Bajić (24), takođe profesionalni bokser.

Petra Cvijić

9.1. - Voditeljka RTS Petra Cvijić zgazila pešaka BEOGRAD - Tragedija! Život voditeljke RTS Petre Cvijić (33) poprimio je potpuno drugačiji tok od momenta kada je 9. januara „opel korsom“ naletela na Slobodana Bajića (73), koji je bio na pešačkom prelazu. - Nekoliko dana posle nesreće pozvala je Bajićevu porodicu, izjavila saučešće i rekla da je u teškom psihičkom stanju. Na saslušanju je kod istražnog sudije je plakala - kaže izvor Kurira. Međutim, usledio je brz oporavak! Već 26. aprila u Kuriru su objavljene fotografije na kojima se vidi da Petra Cvijić ponovo vozi, i to istu „korsu“ kojom je udarila Bajića. - Kada je 16. oktobra sela na optuženičku klupu, rekla je da nije kriva i da se pešak iznenada pojavio iza autobusa, van pešačkog prelaza - dodaje sagovornik Kurira.

Nevena Dragutinovć

3.11. - Pijani košarkaš ubio devojku! Kimani Frend (35) pregazio Nevenu Dragutinović, koja je išla u pekaru BEOGRAD - Ugašena mladost! Košarkaš s Jamajke Kimani Frend (35) zavio je u crno porodicu Dragutinović kad je 3. novembra, vozeći sa 0,98 promila alkohola u krvi, seo u „fabiju“. Oko 4.20 sati u centru Beograda naleteo je na Nevenu Dragutinovć (29), devojku pevača grupe In vivo Nevena Živančevića. Nevena je trenutak ranije izašla iz taksija u kom je sedela njena sestra bliznakinja Jovana. - Nevena je poginula pred očima sestre bliznakinje! Košarkaš je pokušao da pomogne Neveni, uneo ju je u svoj auto i položio na zadnje sedište, ali ona je već bila mrtva – priseća se izvor Kurira. Košarkaš je završio u pritvoru, a zbog šoka nije bio u stanju da iznosi odbranu. Sestra nesrećne devojke nekoliko je dana bila u psihijatrijskoj bolnici „Dr Laza Lazarević“.

23.11. - Ljubinku Dobrosavljev tukao dečko: Preživela, ali beba nije! BEOGRAD - Tresla se gora, rodio se miš! Životna drama i teške optužbe na račun bivšeg dečka, o čemu je uz mnogo suza pričala pred TV kamerama voditeljka „Granda“ Ljubinka Buba Dobrosavljev, dobile su 23. novembra sudski epilog! I dok je javnost danima i mesecima tugovala nad sudbinom lepe voditeljke i navijala da se iza rešetaka strpa dečko koji ju je, kako je pričala, toliko tukao da je u četvrtom mesecu trudnoće izgubila bebu, priča je dobila potpuno neočekivani obrt! - Bivši dečko Bube Dobrosavljev priznao je da je nekoliko puta ošamario voditeljku. Pokajao se, krivični postupak protiv njega je obustavljen, ali je na osnovu načela oportuniteta u Fond „Bitka za porodilišta“ uplatio 150.000 dinara - otkrio je izvor Kurira. Tako se slegla prašina koju je Ljubinka podigla krajem 2011., kada je rekla: „Ja sam preživela, ali beba nije.“ A da li je uopšte bilo bebe, to će zauvek ostati tajna, pošto Buba nikad nije sudu dostavila medicinsku dokumentaciju da je trudna!