Foto: KURIR

Intervju, rukometašica

Katarina Tomašević: Najviše volim kad od Petra čujem – mama

Neustrašiva golmanka reprezentacije Srbije otkriva koji nadimak joj je prirastao srcu posle spektakularnih odbrana na Evropskom prvenstvu

Ostali sportovi
> 02:58h

Ponosna majka. Katarina Tomašević, heroina ženske rukometne reprezentacije Srbije, nakon završenog Evropskog prvenstva postala je poznata i kao Katarina Velika, Kraljica Katarina i „ministarka odbrane“. Od svih nadimaka koje je zasluženo dobila zbog odličnih nastupa na golu Srbije, Katarini je najdraže kada od svog jednoipogodišnjeg sina Petra čuje najjednostavnije „mama“. - Petar je uvek tu uz mene. Otkad je imao četiri meseca, moj suprug ga dovodi na utakmice, i to mu je sasvim prirodno. Oni su moji najverniji navijači. ♦ Koliko ti znači kada u publici ugledaš njegovo lice? - To je prelep osećaj, sve vreme me prati pogledom i navija. Jednom prilikom sam mu poslala poljubac sa terena, nakon čega se rastužio jer nisam mogla da ga uzmem u zagrljaj. Transparent „Napred, mama, napred, devojke“ bio je najupečatljiviji na tribinama. Ko je zaslužan za to? - Moj suprug Nemanja. Posle utakmiceme je pitao da li mi se sviđa transparent, a ja sam mu na to postavila pitanje: „Koji transparent?“ Bila sam toliko koncentrisana na meč i pobedu da nisam uspela ni da pogledam u publiku. To je samo jedno u nizu iz­nenađenja, a šta je ostavilo najveći utisak na tebe dok si bila na terenu? - Tokom prvenstva Nemanja je bio moja najveća podrška. Za svaku utakmicu organizovao je neko iznenađenje. Na meču s Mađarskom za treće mesto i bronzu kupio je plišana srca i podelio ih navijačima na tribinama, koji su ih na početku utakmice bacili na teren. Tvoja novogodišnja želja? - Za Novu godinu svakako želim medalju sa Svetskog prvenstva 2013.

Skok u leden bazen Tokom novembarskih priprema u Vrnjačkoj Banji ti i Slađana Pop Lazić uskočile ste u otvoreni bazen. Kako je došlo do toga? - Zatekla sam Slađu kako sedi ispred otvorenog hotelskog bazena. Bile smo umorne i trebalo nam je nešto da se opustimo i zabavimo. Na pitanje hoću li da uskočim u bazen, odgovorila sam potvrdno, nakon čega smo se uhvatile za ruke i zajedno obučene uletele u vodu. Sledila sam se istog trenutka i odmah otrčala pod tuš.