Da se ne zaboravi

Pečat solidarnosti za JDP

Priznanje je dobila v.d. direktor JDP Tamara Vučković Manojlović u znak zahvalnosti za pomoć i podršku koju je JDP pružio Narodnom pozorištu

Društvo
> 11:20h

BEOGRAD - Direktor Narodnog pozorišta Dejan Savić uručio je v.d. direktoru JDP Tamari Vučković Manojlović Pečat Narodnog pozorišta u znak zahvalnosti za pomoć i podršku koju je JDP pružio Narodnom pozorištu.

Tamari Vučković Manojlović pečat je uručen u nedelju uveče pred početak premijere Sofoklove "Antigonu" u režiji Jagoša Markovića, koji je ansambl Drame Narodnog pozorišta izveo na sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Dejan Savić je istakao da se od svih koji su pomogli Narodnom pozorištu posle požara koji je nedavno zahvatio Veliku scenu ovog teatra, JDP posebno izdvaja zbog ustupanja prostora za premijeru "Antigone".

Tamara Vučković se zahvalila na priznanju i podsetila da je Narodno pozorište takođe izašlo u susret Jugoslovenskom dramskom pozorištu kada je ono izgorelo, tada je na sceni nacionalnog teatra izvedeno "Bure baruta".

Ona je istakla da su ove dve kuće za veoma kratko vreme ostvarile izuzetno dobru saradnju i dodala da je solidarnost nešto što se kod institucija kulture podrazumeva.