Bojović: 2012 najlošija za užičke putare

Užički "Putevi" su u protekle dve godine kreditirali državu za radove na deonicama Horgoš-Novi Sad i Ub-Lajkovac, gde još radimo, rekao direktor užičkih "Puteva" Milan Bojović

Srbija
> 00:00h

UŽICE - Godina za nama je za građevinsku i putnu industriju bila jedna od najlošijih, ocenjuje direktor užičkih "Puteva" Milan Bojović, ali se nada da će u 2013. to preduzeće imati više posla i da će mu država u najskorije vreme izmiriti preostali dug u iznosu od osam miliona evra. Bojović napominje da je na privrednike negativno uticao dug izborni proces koji je doveo do pada realizacije proizvodnje, ali da su "Putevi", koji pored poslova u Srbiji rade i u Rusiji i Alžiru, ipak uspešno završili prošlu godinu.

"Uspeli smo da pored velikih problema sačuvamo likvidnost firme i našu operativu, u nadi da ćemo u sledećoj godini imati blagi porast proizvodnje. U prilog tome je potpisivanje ugovora u Vladi Srbije sa kineskom firmom za radove na Koridoru 11, deonici puta Novi Sad-Ruma kao i na takozvanom "moravskom koridoru", rekao je Bojović.

On ističe da će ti poslovi dovesti do stabilizacije firme i zapošljavanja novih radnika iz Užica, ali i onih mesta gde će se raditi putevi.

Komentarišući dugovanja države prema "Putevima Užice" Bojović ističe da je država izmirila samo deo obaveza od 3,1 milijarde dinara i to prema bankama.

"To znači da su "Putevi" u protekle dve godine kreditirali državu za radove na deonicama Horgoš-Novi Sad i Ub-Lajkovac, gde još radimo", ističe Bojović i dodaje da se nada da će u najskorije vreme država izmiriti i preostali dug "Putevima" u iznosu od osam miliona evra.

Od poslova u 2013. godini Bojović najavljuje i nove radove u Sočiju u vrednosti od 100 miliona dolara, kao i dva nova posla u Alžiru.