Tragedija

Ubijen nevin čovek u prepirci u trgovini u Cazinu

Sve je počelo tako što je 26-godišnji Amel Čaušević tražio od vlasnika Hasiba Merdanovića 380 maraka na pozajmicu, jer je navodno trebao da plati određeni kockarski...

Crna Hronika
> 21:56h

SARAJEVO - U Cazinu, u BiH, posle gužve i prepirke kod jedne trgovine ubijen je Rasim Arapović (39). Sve je počelo tako što je 26-godišnji Amel Čaušević u kasnim večernjim satima došao u market, gde je zatekao više osoba - vlasnika i njegovog oca, te zaposlene radnike, a zatim tražio od vlasnika Hasiba Merdanovića 380 maraka na pozajmicu, jer je navodno trebao da plati određeni kockarski dug koji je napravio igrajući na poker-aparatima.

Nakon što je vlasnik odbio da mu da novac, Čaušević je otišao do svog automobila, iz njega izvadio lanac i počeo da lupa izloge marketa. Ubijeni se našao u sredini vatre, kada je vlasnik objekta izvadio pištolj i pucao u Čauševića. Rasim Arapović je ubijen ni krvi ni dužan, a preminuo je na putu prema bolnici u Bihaću nakon što je pogođen hicem u vrat. Policija je uhapsila Hasiba Merdanovića i oduzela mu pištolj iz kojeg je pucao.