Sakupljač pehara

Mesi: Ne znam gde ću s trofejima

Posle četvrte uzastopne Zlatne lopte Leo Mesi kaže da mu je ponestalo prostora za odlaganje priznanja

Fudbal
> 03:40h

Kupi veći stan. Fudbaler Barselone Lionel Mesi posle četvrte uzastopne Zlatne lopte priznao je da više nema gde da spakuje sve trofeje koje je osvojio, a tvrdi da, dok ne završi karijeru, neće imati vremena da uživa u priznanjima! Posle velikog broja oborenih rekorda, osvojenih pehara, ali i individualnih priznanja reprezentativac Argentine već se može nazvati najboljim fudbalerom svih vremena iako mu je samo 25 godina. Doduše, za razliku od Pelea i Maradone, Mesiju nedostaju titule s nacionalnim timom, ali i to će se verovatno promeniti, pošto će učestvovati na bar dva naredna svetska prvenstva. - Naravno da sam veoma srećan zbog osvajanja Zlatne lopte, pogotovo što je četvrta uzastopna. Potrudiću se da pronađem mesta za nju na polici u sobi s trofejima kod kuće. Više nemam gde da slažem pehare. Takođe, nemam vremena sada da stanem i uživam u priznanjima, moram da razmišljam o utakmicama koje dolaze - rekao je Mesi.

Skinuo mrak protiv Srba Lionel Mesi je svoj prvi gol u dresu Argentine, ne računajući prijateljske utakmice, postigao 16. juna 2006. godine na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj protiv selekcije Srbije i Crne Gore. Svojim golom je postavio konačan rezultat 6:0. Kopirao Maradonu Argentinac Lionel Mesi primio je prestižnu nagradu Zlatna lopta u sličnom odelu koje je svojevremeno nosio njegov slavni sunarodnik Dijego Armando Maradona. Jedan argentinski magazin objavio je fotografiju s početka devedesetih godina prošlog veka, na kojoj se nalazi Maradona u crnom odelu s belim tufnama iz perioda dok je nastupao za Sevilju.

Timski uspesi ♦ 3 x prvak Evrope ♦ 2 x Superkup Evrope ♦ 2 x klupski prvak sveta ♦ 5 x šampion Španije ♦ 5 x Superkup Španije ♦ 2 x Kup kralja ♦ 1 x zlatna medalja na OI 2008. ♦ 1 x prvak sveta U20