Hit majice

RASPRODATI: Hitler i Husein kao superheroji na majicama

Pod nazivom "Diktatori sa stavom" o poznatim diktatorima se govori kao "najokorelijoj grupi na svetu" koja se zajedničkim snagama bori protiv nepravde

Stil
> 12:48h

Majice s likom najpoznatijih svetskih diktatora prikazanih na nešto drukčiji način, u poslednje vreme postale su pravi hit. Naime, lanac za proizvodnju odeće "Urban Outfitters" iz Filadelfije, u prodaju je pustio majice s likovima diktatora Adolfa Hitlera, Muamara Gadafija, Sadama Huseina i Kim Džong-ilag, našalivši se kako su oni u svoje slobodno vreme bili superheroji.

Pod nazivom "D.W.A." ("Dictators with Attitude" ili "Diktatori sa stavom"), o poznatim diktatorima se govori kao "najokorelijoj grupi na svetu" koja se zajedničkim snagama bori protiv nepravde. Međutim, ova ideja je prema mnogima "prelaženje svake granice dobrog ukusa"

"Ove majice su neukusne i uvredljive, posebno prema žrtvama nasilja, tiranije i genocida. Nisam sigurna da iko u toj ideji pronalazi nešto smešno ili pozitivno", istakla je direktor dobrotvorne organizacije "Holocaust Educational Trust" Karen Polok.

I pored mnobrojnih kritika, u Americi su majice s diktatorima kao superherojima jedne od najpopularnijih i najprodavanijih na tržištu, a uskoro će se pojaviti i na evropsklom tržištu. Majice košta oko sedam dolara.