Foto: Zorana Jevtić

U Zaječaru

HOROR: Bolesnu devojku omamio i silovao

Poverovala sam mu da imamo zajedničkog prijatelja i pustila ga u kuću. Posle toga nam je dao sok u kom je bila neka droga, rekla Mirjana D., majka napastvovane Tatjane

Crna Hronika
> 19:44h
Majka Mirjana tvrdi da je manijak na prevaru ušao u stan FOTO: Zorana Jevtić
Mesto jezivog događaja FOTO: Zorana Jevtić

ZAJEČAR - Monstruozno! Grozota kakvu ne pamte ni najstariji Zaječarci dogodila se pre nekoliko dana, kad je zasad nepoznat muškarac najpre omamio Tatjanu D. (34), koja boluje od cerebralne paralize, a zatim je silovao u njenom stanu! Da tragedija bude gora, drogirao je i Tatjaninu majku Mirjanu i očuha Đorđa, a onda napastvovao devojku pred njihovim očima! Mirjana D., majka silovane Tatjane, ispričala je za Kurir da ju je nepoznata osoba pozvala telefonom i predstavila se kao Zoran Jovanović. - Rekao mi je da je vojno lice i da je nedavno prebačen iz Niša u Zaječar. Došao je kod nas u zgradu, doneo sok i kafu i počeli smo da pričamo o njegovom poslu. Razgovarali smo i pili sok nekih pola sata. Rekao nam je da je prebačen iz Niša jer je tamo trpeo pritisak starešina i da mu je moj broj telefona dao Dejan iz Lebana kako bismo se družili. Nikako nisam mogla da se setim koji je to Dejan, ali poverovala sam mu. U stanu su, osim mene, bili moja ćerka i suprug Đorđe. Posle toga se više ničeg ne sećam - ispričala je Mirjana. Ona je dodala da su se ona, suprug i ćerka probudili tek narednog dana. - Tada sam videla da mi je ćerka silovana, da nedostaju četiri mobilna telefona, zidni i ručni sat, čaše, escajg, tanjiri, 5.000 dinara... Pozvali smo odmah policiju i Hitnu pomoć jer je moj muž bio u dubokoj nesvestici, nije mogao da se probudi od tog otrova. Policajci su došli, kratko se zadržali, a posle tri-četiri dana došli su i lekari da mi pregledaju ćerku - ispričala je majka. Bratislav Todorović, šef opšteg kriminala PU Zaječar, kaže da je ovo drugi slučaj u kom se napadač javlja telefonom tražeći stan ili se predstavlja kao prijatelj porodice! - Obično sa sobom nosi sok u koji je prethodno sipao drogu, a potom ga daje žrtvama. Kad ih omami, opljačka stan ili kuću, a ovaj put je čak i silovao nemoćnu devojku - kaže Todorović, dodajući da je sličan slučaj zabeležen i u Smederevskoj Palanci.

Tatjana: Ničeg se ne sećam - Sad mi je bolje, ali ne sećam se šta se desilo te noći. Samo se kroz maglu prisećam da me je napadač prisilio na seks, ali ne sećam se da li je do odnosa došlo - ispričala je napadnuta Tatjana D.

Bratislav Todorović

Policija: Prijavite sve sumnjivo Bratislav Todorović je rekao da je napadač mršav, ispijenog, rošavog lica, visok oko 165 centimetara i prosed. - Skrećemo pažnju da, ukoliko se slična osoba javi ljudima koji iznajmljuju stanove, budu veoma oprezni i odmah pozovu policiju ako im se nešto učini sumnjivim - rekao je Todorović.