Sednica predsedništva Koordinacionog tela

U Bujanovcu razgovarano isključivo o ekonomskim pitanjima

Danas se apsolutno nije razgovaralo o političkim pitanjima, već isključivo o finansijskim problemima ovog nerazvijenog kraja koji s nestrpljenjem očekuje početak građevinske sezone, rekao Nagip Arifi

Politika
> 17:24h

BUJANOVAC - Predsednici opština Bujanovac, Preševo i Medveđa Nagip Arifi, Ragmi Mustafa i Slobodan Drašković izjavili su po završetku današnje sednice predsedništva Koordinacionog tela za te opštine da su raspravljali isključivo o ekonomskim pitanjima i boljem životu građana.

"Vlada Srbije je preko Kordinacionog tela za ove tri opštine opredelila u ovoj godini transferna sredstva u iznosu od 224 miliona dinara. Dogovorili smo da od te sume Bujanovcu pripadne 43 odsto, Preševu 42 i Medveđi 15 odsto", rekao je posle sednice okupljenim novinarima predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa.

Arifi naglasio je da se danas apsolutno nije razgovaralo o političkim pitanjima, već isključivo o finansijskim problemima ovog nerazvijenog kraja koji s nestrpljenjem očekuje početak građevinske sezone.

"Razgovarali smo isključivo o podeli tih 224 miliona dinara. Istina je takođe da sam ja kritikovao politiku Vlade Srbije koja iz godine u godinu odvaja sve manje sredstava za ove tri opštine", rekao je Arifi.

U 2012. godini ove tri opštine su za ekonomski razvoj i razvoj objekata infrastrukture dobile 40, a za ovu godinu će preko Kordinacionog tela za jug Srbije dobiti 60 miliona dinara, rečeno je danas na sednici Predsedništva ovog državnog organa kojoj je predsedavao predsednik dr Zoran Stanković.