Foto: Rts

Nije vreme

ZAKOPČAN: Maljković: Biće vremena za priču o Cedeviti

Selektor Slovenije je pohvalio mlađeg kolegu, trenera Crvene zvezde Vladu Vukoičića

Košarka
> 15:58h

Košarkaški trener Božidar Maljković biće jedan od predavača (u nedelju) u okviru međunarodnog minibasket festivala "Rajko Žižić", a u jednoj od pauza govorio je i o aktuelnom trenutku u ABA ligi. Selektor Slovenije je pre svega pohvalio mlađeg kolegu, trenera Crvene zvezde Telekom Vladu Vukoičića.

"Preporodio je Zvezdu iako to nije adekvatno poropraćeno u medijima. Zvezda je moćan tim i realno je da uđe u Evroligu. Igrači su dobre atlete, dobro skaču, ali bi mogli malo i da poprave igru u odbrani. Bilo bi dobro da to urade. Tu je i Partizan, uvek moćan, kao i Igokea. Na početku sezone sam predvideo da će biti među prva tri tima, ako ne i prvi. Igraju odličnu košarku, trenira ih Dragan Bajić koji nije toliko poznat i imaju podršku Milorada Dodika koji voli košarku", rekao je Maljković koji je nedavno napustio klupu Cedevite.

"O tome ne želim da govorim, ali biće vremena i za to. Cedevita je sada mnogo bolji tim nego što je bio u moje vreme. Liga će biti veoma zanimljiva i valjda nema više problematičnih tipova koji postavljaju pitanje da li je regionalna liga potrebna. Ja sam u njoj od početka i bez ikakvog interesa - objasnio je Maljković koga uskoro očekuju putovanja po Americi i Evropi uoči kontinentalnog prvenstva koje će biti održano u Sloveniji.

Festival "Rajko Žižić" počeo je danas i trajaće do nedelje u Hali 3 Beogradskog sajma.