Narko-bos spreman za osvetu

Šarić sakrio snimke sa političarima!

Darko Šarić kod sebe ima snimke sigurnosnih kamera iz svih svojih objekata, koji bi mogli da kompromituju brojne ljude na funkcijama kako u državi, tako i u policiji i pravosuđu

Politika
> 00:00h

BEOGRAD - Kao na filmu. Odbegli narko-bos Darko Šarić poseduje video-snimke sa političarima i ostalim državnim funkcionerima sa kojima se sastajao, saznaje Kurir. Prema rečima našeg izvora, sumnja se da je pljevaljski narko-bos na vreme sklonio na sigurno sve snimke bezbednosnih kamera sa svojih kuća, ali i klubova i restorana koje je držao. Kamere su zabeležile sve političare, ali i ljude iz pravosuđa i policije koji su kod njega dolazili. - Snimci su prava noćna mora za one državne funkcionere koji se na njima pojavljuju, a najzanimljiviji deo tog video-materijala snimile su sigurnosne kamere u njegovoj velelepnoj vili na Tatarskom brdu pored Novog Sada. Pomenuta kuća bila je fenomenalno obezbeđena, bila je maltene država za sebe i Šarić je mnoge poslovne sastanke upravo to održavao - kaže sagovornik Kurira. Naš izvor otkriva da je Šarić vodio računa o svemu, naročito kad se radilo o bezbednosti, ali da zapisi koje su sačinile kamere za nadzor u njegovim objektima nisu nikada pronađeni! - Zdanje, koje je u međuvremenu primenom Zakona o oduzimanju imovine Šariću zaplenjeno, bilo je pod budnim okom kamera i imalo je čak i moderno opremljenu sobu za nadzor. Snimci nisu pronađeni i veruje se da ih je bos odneo sa sobom kako bi, ako mu zatreba jednog dana, bili moćno oružje u rukama. Da je o svemu vodio računa svedoče pronađene evidencije radnika obezbeđenja, dodaje izvor Kurira, koje pokazuju da su ga radnici obaveštavali bukvalno o svakome ko bi prošao pored kuće. - Bosa su izveštavali o svojim zapažanjima, recimo da li je neko prošao dva ili tri puta oko kuće, fotografisao je ili možda pokazao prstom u njenom pravcu - kaže naš sagovornik i objašnjava da je gotovo svako ko je više nego jednom prošao pored kuće, rizikovao da se nađe na „listi sumnjivih“.

Sumnjivi novinari i policajci Izvor Kurira iz istrage imao je uvid u beleške, koje su sačinili radnici obezbeđenja kuće na Tatarskom brdu. - Beležilo se sve: tačno vreme, koliko osoba sedi u automobilu, boja, marka i registarske oznake automobila, zapisivano je i koliko je puta neko prošao pored kuće. Ista pravila odnosila su se i na policijske automobile koji bi prošli. U jednom od izveštaja čak stoji da je vozač koji je nekoliko puta prošao „pokazao prstom u pravcu kuće“, dok se uz opis drugog navodi i da je fotografisao kuću, pa da „to znači da je možda novinar“. Snimao i u restoranima Darko Šarić je bio vlasnik i najprestižnijih klubova, restorana i kafića u Srbiji i Crnoj Gori i ovi objekti bili su pod „budnim okom kamera“. - U njegove objekte dolazila su mnoga zvučna imena, što su tokom postupka potvrdili i neki optuženi. Međutim, oni nisu želeli da otkrivaju o kome se radi - navodi on.