Kocka je bačena

NAPALJENI: Hrvati dižu tenzije pred duel sa Srbijom

Utakmica između Hrvatske i Srbije biće odigrana 22. marta u Zagrebu

Fudbal
> 11:06h

ZAGREB - Najvatreniji navijači Hrvatske napravili su najavu predstojeće fudbalske utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa Srbijom koja će biti odigrana u Zagrebu. Fudbalski savez Hrvatske potvrdio je danas da će ovaj duel iz bezbedonosnih razloga biti odigran 22. marta u Zagrebu na stadionu Maksimir. U najavi, koja podgreva atmosferu pred meč, navodi se da je vreme za jedan ovakav duel između Hrvatske i Srbije. Podseća se da je reč o dve zemlje, dva naroda... "Svi znamo... Čekali smo ovaj trenutak godinama... Igrali smo vaterpolo, rukomet... Ali svi znamo da je to bilo ništa... Znali smo da će doći istinski vrh... Znali smo da će jednom Hrvatska i Srbija zaigrati....", navodi se u videu i podseća da su navijači dugo čekali.

http://www.youtube.com/watch?v=LV-sdn6zYFc
Naša selekcija pod imenom Jugoslavija igrala je 1999. mečeve sa Hrvatskom u kvalifikacijama za EP 2000. U Beogradu nije bilo golova, dok je meč u Zagrebu završen bez pobednika, 2:2. Hrvatska nije otišla na EP, dok je
Jugoslavija izborila plasman na ovaj šampionat. Video snimak dalje prikazuje atmosferu koju su pravili navijači dve zemlje u prethodnom periodu na utakmicama nacionalnih timova u vaterpolu, košarci, rukometu... "Kocka je bačena... Svi čekamo....", navodi se na kraju i pozivaju se navijači da dođu u što većem broju na Maksimir. Navijači "kockastih" su pre nekoliko nedelja izbacili još jedan film kojim se pozivaju Hrvati na duel sa Srbijom, ali u kome se podseća na rat koji je trajao na prostoru bivše Jugoslavije i gde se maksimalno dižu tenzije. Belgija i Hrvatska dele prvo mesto na tabeli grupe A kvalifikacija za SP 2014 sa po 10 bodova, dok Srbija i Makedonija imaju po četiri, a potom slede Vels sa tri i Škotska sa dva poena.