KATALONCI U ŠOKU: Gvardiola umesto Murinja

Bivši trener Barselone Gvardiola u Cirihu razgovarao s predsednikom Reala Florentinom Perezom

Fudbal
> 21:52h

Bombastično! Bivši trener fudbalera Barselone Pep Gvardiola najavio je povratak na posao. i to na klupu Reala iz Madrida!

Katalonac je posle završene svečanosti dodele Zlatne lopte u Cirihu naleteo na predsednika „kraljevskog kluba“ Florentina Peresa, s kojim se srdačno ispričao. Španska novinarka Kristina Kubero prisustvovala je njihovom razgovoru i objavila šta je Pep Gvardiola rekao svom bratu kad je video da mu prilazi Florentino Perez: - Evo, dolazi predsednik koji će da mi ponudi ugovor! Ova informacija digla je mnogo prašine u španskim medijima, a u prilog ovoj priči ide i činjenica da se sadašnji trener Reala iz Madrida Žoze Murinjo sprema da po završetku sezone napusti klub. Za predsednika Florentina Pereza dovođenje Pepa Gvardiole možda bi bio pravi potez u izbornoj godini koja je pred njim, pogotovo s obzirom na to da mu se drma presto u „kraljevskom klubu“ nakon lošeg početka sezone. Poznata stvar je da navijači Reala vole da Barseloni otimaju igrače, a trener večitih rivala bi sigurno doneo neke ekstrapoene Perezu. Upravo je sadašnji predsednik Reala 2000. godine iz Barselone u Madrid doveo Luisa Figa za nekoliko desetina miliona evra.

Široko! Gazda Čelsija Roman Abramovič uprkos informacijama iz Španije ne odustaje od Pepa Gvardiole. Rus je spreman da Kataloncu za jednu sezonu u svom klubu plati 22 miliona evra. Ova ponuda svakako je među najprimamljivijim za poznatog trenera i njegov bankovni račun, a vreme će pokazati da li je novac presudna stvar kada je reč o Gvardiolinom izboru sledećeg kluba.