Primera

OBORILI REKORD: Trijumf Barse za najbolju polusezonu

Izabranici trenera Tita Vilanove pobedili su na gostovanju ekipu Malage i tako postavili novi rekord po broju bodova posle prvog dela šampionata

Fudbal
> 11:22h

MALAGA - Fudbaleri Barselone pobedili su na gostovanju ekipu Malage rezultatom 3:1, u okviru 19. kola španske Primere.

Katalonci su tako ostvarili 18. pobedu u 19. odigranih utakmica što je najbolji start u istoriji španskog prvenstva!

Barselona je tako ostala usamljena na prvom mestu na tabeli sa 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Atletiko i čak 18 više od najvećeg rivala, ekipe Real Madrida.

Strelci za Barsu bili su Mesi u 27. minutu, Fabregas u 50. i Tijago Alkantara u 82., dok je počasni gol za Malagu postigao Dijego Buonanote u 89. minutu utakmice.

Nakon velike greške Kamaća u 27. minutu utakmice Barsa je stigla do prednosti. Fudbaler Malage je neoprezno vratio loptu ka svom golmanu, fenomenalni Leo Mesi je ispratio sve, presekao pas i rutinski poslao loptu u mrežu domaće ekipe (0:1).

Malaga je imala odličnu priliku da na startu drugog dela igre ugrozi gol gostiju. Eliseu je izveo slobodan udarac, međutim, lopta je pogodila živi zid. U 50. minutu igre Barsa povećava prednost. Mesi je poslao fenomenalnu loptu na levu stranu do usamljenog Fabregasa, kome nije bilo teško da sprovede loptu u mrežu Malage (2:0).

Tijago Alkantara je u 72. minutu na terenu zamenio Seska Fabregasa, a samo deset minuta bilo mu je potrebno da se upiše u strelce. Nakon sjajnog prodora, talentovani fudbaler Barse postigao je prvi gol ove sezone.

Do kraja meča Malaga je uspela da postigne počasni pogodak. Dijego Buonanote je u 89. minutu sjajno izveo slobodan udarac i tako ublažio poraz svog tima.