Serija zločina u Indiji

UŽAS U INDIJI: Silovali, ubili, pa obesili ženu!

Majka četvoro dece nađena mrtva kako polugola visi s drveta nakon što je seksualno zlostavljana i zadavljena. To je samo poslednji u nizu brutalnih zločina u ovoj azijskoj zemlji

Planeta
> 00:00h

NJU DELHI - Užasno. Indiju je potresla serija brutalnih silovanja nakon grupnog zlostavljanja i ubistva studentkinje medicine u autobusu u Nju Delhiju. Poslednje se dogodilo 12. januara, kad je majka (32) četvoro dece nađena obešena o stablo nakon što je silovana. Naime, nesrećna žena je izašla iz voza na stanici u okrugu Bagalpur, posle čega ju je grupa nepoznatih muškaraca otela. Policija sumnja da su je odveli u jednu seosku kuću i seksualno zlostavljali čitavu noć. Nakon toga su je udavili, kako bi prikrili stravičan zločin, a ženino golo telo su obesili o drvo da bi izgledalo kao da se žrtva ubila. Samo dan ranije, 11. januara, grupa od sedam mladića seksualno je zlostavljala putnicu u autobusu. Žrtva je u petak krenula sama autobusom u posetu svekru i svekrvi u državi Pandžab, na severu Indije, kada su je vozač i kondukter oteli i odvezli u distrikt koji se graniči sa svetim gradom Sika Amritsarom. Petorica muškaraca su se pridružila vozaču i kondukteru, pa su je redom silovali čitavu noć, posle čega su je u subotu ujutro ostavili na putu u blizini sela njenog svekra i svekrve. Žena im je sve ispričala, a oni su obavestili policiju. - Šestorica muškaraca su uhapšeni zbog sumnje da su silovali 29-godišnju ženu, koju su prethodno silom odveli na nepoznatu lokaciju - saopštila je policija i dodala da se za sedmim silovateljem traga. Inače, cela Indija se digla na noge nagon što su šestorica mladića 16. decembra silovali Džoti Sing Pandi (23) u autobusu u Nju Delhiju. Devojka i njen dečko bili su u bioskopu, a na putu prema kući su se ukrcali u autobus. U njemu je bila banda, koja je pretukla par pre nego što je brutalno silovala devojku. Najmlađi manijak je čak rukama čupao njena creva. Devojku i njenog dečka su kasnije izbacili iz autobusa, a nju su čak hteli i da pregaze. Ona je preminula u bolnici u Singapuru 29. decembra.

Džoti Sing Pandi preminula je od posledica brutalnog silovanja

Napadi na žene događaju se na svakih 20 sekundi Prema statistici, silovanja u Indiji se događaju na svakih 20 sekundi, ali se doskoro o takvim slučajevima ćutalo. U Indiji je 2011. registrovano 24.000 silovanja, što je za devet odsto više nego prethodne godine. Statističari smatraju da je broj i pet puta veći jer žrtve iz straha ne žele da prijave seksualne napade.