Foto: Beta

Novi Sad

Profesor Đorđe Petrović kandidat za Februarsku nagradu

Specijalista ortopedije vilice prof. dr Đorđe Petrović kandidat za dobitnika Februarske nagrade Novog Sada za minulu godinu, odlučila gradska Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu

Srbija
> 00:00h

NOVI SAD - Specijalista ortopedije vilice prof. dr Đorđe Petrović kandidat je za dobitnika Februarske nagrade Novog Sada za minulu godinu, odlučila je danas gradska Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu. Odluka je doneta većinom glasova, a konačnu reč o dobitniku tog priznanja daće odbornici gradskog parlamenta na sednici koja bi trebalo da bude održana 25. januara, navedeno je u saopštenju iz Skupštine grada.

Februarska nagrada je društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada, koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije tog grada i jedinstva njegovih stanovnika, a dodeljuje se povodom Dana grada 1. februara. Na taj dan 1748. godine Novi Sad je dobio status slobodnog kraljevskog grada.