Prste da poližeš

Slatki kupus

Recept dana
> 23:36h

Sastojci: ♦ 1 kg kupusa ♦ 1/2 kg svinjskog mesa (sveža rebra) ♦ 100 g dimljene slanine ♦ 2 velike glavice crnog luka ♦ 100 g šargarepe ♦ 3 čena belog luka ♦ 4 kašike paradajz pirea ♦ 2 kašike ulja ♦ 1 kašika aleve paprike ♦ 2-3 lovorova lista ♦ svež peršun ♦ so, biber Priprema: Na ulju propržiti usitnjen crni luk. Dodati šargarepu iseckanu na kolutiće. Malo propržiti, pa dodati slaninu iseckanu na kockice i sečeno meso. Dinstati oko petnaest minuta, dodati iseckani kupus, lovorov list, beli luk i so, pa sve to naliti vodom. Kuvati poklopljeno na laganoj vatri povremeno mešajući. Ako je potrebno, u toku kuvanja nalivati vodom. Kad kupus bude skoro kuvan, dodati ostale začine i paradajz pire. Kuvati još desetak minuta uz povremeno mešanje. Pred kraj posuti sitno seckanim svežim peršunom. Ako volite, možete napraviti i zapršku.