Prste da poližeš

Hleb sa belim lukom

Recept dana
> 00:00h

Sastojci ♦ 1/2 kg brašna ♦ pola kašičice soli ♦ 1 kesica instant kvasca ♦ 1 kašičica šećera ♦ 300 ml mlake vode ♦ 2 čena belog luka ♦ 2 kašike maslinovog ulja ♦ kašika svežeg peršuna ♦ so ♦ biber Priprema Prosejte brašno i napravite rupu u sredini. Pomešajte kvasac, šećer i mlaku vodu i pustite da odstoji deset minuta da nadođe. Sipajte kvasac u rupu, dodajte so, postepeno sipajte mlaku vodu i zamesite glatko testo. Ostavite ga da odstoji pola sata, pa ga podelite na tri loptice. Svaku razvaljajte u oblik hlepčića i pustite da se odmore petnaestak minuta. U međuvremenu najsitnije naseckajte beli luk, pomešajte ga s uljem i dobro sjedinite. Premažite svaki hlepčić, pospite ga peršunom i, ako volite, biberom, i pecite na 190 stepeni. Služite tek kad se malo ohladi.