Foto: KURIR

Bazen u Užicu, otvoren pre tri meseca, još ne radi

Lider užičkih demokrata i bivši gradonačelnik Užica Jovan Marković optužio gradsku vlast da je odgovorna što zatvoreni bazen još ne radi, a aktualni gradonačelnik Saša Milošević uzvratio da krivicu snosi upravo bivše rukovodstvo grada

Srbija
> 00:00h

UŽICE - Lider užičkih demokrata i bivši gradonačelnik Užica Jovan Marković optužio je gradsku vlast da je odgovorna što zatvoreni bazen još ne radi, a aktuelni gradonačelnik Saša Milošević uzvratio je da krivicu snosi upravo bivše rukovodstvo grada.

Marković je na konferencni za novinare optužio sadašnju gradsku vlast da je, "zbog sopstvenog neznanja i javlašluka", odgovorna što zatvoreni gradski bazen u Užicu još ne radi, iako su građevinski radovi završeni pre tri meseca, kada ga je za Dan grada i svečano otvorio sam Marković, tadašnji gradonačelnik Užica.

"Ako ne znaju kako da završeni objekat, koji ima i upotrebnu dozvolu, stave u funkciju treba da se povuku sa vlasti. I onako su do sad pokazali da nemaju ni jednu drugu viziju i plan osim zapošljavanja svojih partijskih kadrova u javna preduzeća", rekao je Marković.

Sadašnji gradonačelnik Užica Saša Milošević oglasio se potom saopštenjem u kome navodi da je upotrebna dozvola za bazen izdata tek 21. januara i da je to samo jedan od razloga zbog kojih bazen još ne radi.

"Prethodno rukovodstvo nije planiralo u budžetu za prošlu godinu nabavku opreme za bazen, bez koje nije bilo moguće početi sa radom, tako da je bilo neophodno sredstva od milion i po dinara za tu namenu utvrditi rebalansom budžeta u decembru, a nakon toga sprovesti postupak javne nabavke i montaže opreme", objasnio je Milošević.

On je ukazao i da se pre nekoliko dana pojavio problem sa prokišnjavanjem krova, koji se sada sanira.

"Sadašnje gradsko rukovodstvo nasledilo je i velike dugove za izvršene radove na bazenu. Preduzeće "Jedinstvo" potražuje više od 80 miliona dinara, dugovi za parterno uređenje su oko 15 miliona, a dug po osnovu kredita za izgradnju bazena je oko 96,5 miliona dinara", tvrdi gradonačelnik.

Milošević je pozvao bivše rukovodstvo da prihvati odgovornost za sve što nije urađeno pre spektakularnog otvaranja bazena za Dan grada, umesto što aktuelnu vlast proglašavaju nesposobnom da gradski bazen stavi u funkciju.

"Stav gradskog rukovodstva je da bazen u Užicu može početi sa radom kada budu obezbeđeni svi uslovi za normalno funkcionisanje i kada bazen bude potpuno bezbedan da primi kupače. To se može očekivati u najskorije vreme", poručio je gradonačelnik Užica Saša Milošević.