Delotvorna ekspres dijeta

Na ovom režimu ishrane možete da izgubite čak pet kilograma

Život
> 00:00h

Ekspres dijeta je veoma jednostavna i, za razliku od drugih, može da se drži duže od tri dana bez posledica po zdravlje. Traje sedam dana a jelovnik je dobro izbalansirana kombinacija masnoća, proteina, ugljenih hidrata, minerala i vitamina. Suština ekspres dijete je u tome da se tokom dana unese 1.000-1.200 kalorija podeljenih u pet obroka. Jedini uslov za ovu dijetu je da imate dovoljno vremena da u miru možete da se posvetite sebi.

Tokom tih sedam dana trajanja dijete ješćete hranu koja sadrži obilje vitamina i minerala. Tokom dana trebalo bi da pojedete tri vrste namirnica koje su vam date u jelovniku, a sveže voće i povrće možete da jedete između obroka. Ješćete proteine koji telo štite od zamora i gubljenja mišićne mase, ugljene hidrate u različitim namirnicama - hlebu, pirinču, krompiru ili testeninama. Oni su telu glavni izvor energije. Naravno, beli šećer trebalo bi da bude potpuno isključen iz ishrane.

Prvi dan doručak: dve čaše soka od pomorandže i tri supene kašike kuvanog muslija ručak: 180 g ribe sa 15 g zelenog pasulja i 20 g svežeg hleba večera: 80 g kuvane testenine s paradajz sosom ili kuvanim jajetom Drugi dan doručak: čaša soka od borovnice i kriška svežeg integralnog hleba ručak: salata od dva paradajza, 100 g kupusa, kašika barenog graška. Začinite uljem i dodajte komad hleba sa sirom večera: 80 g špageta sa svežim povrćem Treći dan doručak: jogurt s kriškom crnog hleba ručak: 200 g pečene morske ribe s kuvanim povrćem večera: 70 g pirinča sa 100 g zelenog povrća Četvrti dan doručak: biljni čaj, tost i jabuka ručak: 100 g škampa ili drugih morskih plodova, 200 g kuvane šargarepe i 50 g pasulja večera: 50 g testenine s povrćem i 40 g rendanog sira Peti dan doručak: čaša obranog mleka s tri supene kašike heljde ručak: 150 g zelene salate s kuvanim jajetom i kriška hleba, pola jabuke i pet oraha večera: kuvana manja lignja ili kuvani pileći batak, 50 g pirinča, 150 g rendane sveže šargarepe Šesti dan doručak: pasirana šargarepa i čaša surutke s nekoliko biskvita ručak: 150 g pečenog pilećeg belog mesa i salata od paradajza večera: 50 g kuvanog pirinča sa 50 g pečuraka Sedmi dan doručak: jedna pomorandža, čaša voćnog čaja i dva biskvita ručak: supa od povrća večera: 60 g kuvanog pirinča, prženo jaje i 100 g spanaća s kriškom crnog hleba