Ostavka

Lider LDP podneo ostavku u skupštinskom odboru

Čedomir Jovanović podneo je ostavku na članstvo u skupštinskom Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo, pošto taj odbor nije prihvatio da raspravlja o predlogu LDP o smeni predsednika tog skupštinskog tela Vladimira Cvijana

Politika
> 19:34h

BEOGRAD - Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović podneo je ostavku na članstvo u skupštinskom Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo, pošto taj odbor nije prihvatio da raspravlja o predlogu te stranke o smeni predsednika tog skupštinskog tela Vladimira Cvijana. Jovanović je na sednici Odbora zatražio da se u dnevni red uvrsti predlog LDP za smenu Cvijana (SNS), zbog njegove izjave o predsednici Vrhovnog kasacionog suda, ali za to nije dobio potrebnu većinu, budući da su taj predlog pored njega podržala dva poslanika Demokratske stranke.

"Cvijan mora da bude sankcionisan zbog otvorenih ucena i pretnji predsednici Vrhovnog kasacionog suda Nati Mesarović. Ideja da je tako nešto moguće mora biti sankcionisana smenom (Cvijana)", rekao je Jovanović.

Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo danas je raspravljao o amandmanima na zakonske predloge koji su na dnevnom redu tekuće sednice.