Rešili

ODLUKA: Privredna komora Beograda kupuje fakultet

Direktor Privredne komore Beograda Milan Janković objasnio je da je njihov cilj da mladi dobiju jasnu sliku dok studiraju gde će moći da rade posle završetka fakulteta

Beograd
> 23:46h

BEOGRAD - Predsednik Privredne komore Beograda (PKB), Milan Janković, najavio je danas da članovi komore nameravaju da uđu u proces kupovine fakulteta u Srbiji iz oblasti malog i srednjeg biznisa, građevine i informatike, ali nije precizirao o kom fakultetu se radi. Povod za takvu kupovinu je, kako je objasnio Janković. Želja komore grada da mladi ljudi u Srbiji dok studiraju imaju ideju i jasnu i preciznu sliku gde će moći da rade kada završe fakultete.

Janković smatra da je upravo najveći problem Srbije to što je dosadašnja praksa "proizvodnje kadrova bila za potrebe biroa rada", a ne za potrebe firmi.

Sporazum koji je Privredna komora Beograda danas potpisla sa italijanskom komorom Akvile će, prema njegovim rečima, pomoći i na ovom planu, jer itralijanski partneri u Akvili imaju jedan od najboljih fakulteta iz oblasti arhitekture i građevine.

"To će biti još jedan oblik najdirektnije saradnje, ne samo u smislu razmene studenata, već i stručnjaka koji će predavati na fakultetu", rekao je Janković.