Lepa i u petoj deceniji

I u procesu starenja vaše telo će savršeno funkcionisati ako se zdravo hranite, lagano vežbate i redovno negujete

Stil
> 00:00h

Nije teško! Lepa i negovana koža i zategnuto telo ne moraju predstavljati problem kad žena uđe u petu deceniju života. Uz malo truda i nege lica i tela sigurni smo da dame u tim godinama mogu odlično izgledati!

Kako do ravnog stomaka

U pedesetim je veliki problem to što se mišići i vezivno tkivo opuštaju, a problemi s varenjem veoma često dovode do nadimanja stomaka. Ali to ne znači da je bitka za ravan stomak nakon pedesete izgubljena! Nije lako, ali je izvodljivo. Zbog prirodne sklonosti mišića da se u ovim godinama opuste, potrebno je redovno trenirati. Ne brinite, to ne znači da morate tri sata dnevno da provodite znojeći se u teretani. Potrebno je da svakog dana dva puta prošetate makar 45 minuta, a ako ste u mogućnosti, vežbe pilatesa ili joge bi vam dobrodošle. I ono najvažnije - što češće uživajte u seksu (kažu da je u ovim godinama najbolji!). Ne zaboravite da i stres pojačava stvaranje masnih naslaga, a ako uz to i brzo jedete, varenje će biti otežano. Zato nemojte piti više od tri šoljice kafe dnevno, izbegavajte koliko god je moguće proizvode od belog brašna i šećer jer oni usporavaju varenje. Trudite se da pijete bar dva litra vode dnevno i da jedete što više svežeg voća, povrća, žitarica i kuvane hrane.

Kakva šminka je najbolja

Imajte na umu da žene posle pedesete godine lepše izgledaju ako su negovane. Usne su podložne procesu starenja, pa zato izgube definiciju, a jedan od trikova da budu punije jeste upotreba neutralne olovke za usne u kombinaciji s hidratantnim karminom. Preporučuje se da ruž i rumenilo budu u istoj nijansi jer će se tako dobiti mekše i skladnije konture. Ne treba koristiti teške pudere za lice jer se mogu skupiti u porama, a koža može postati suva i mat. Koža oko očiju gubi elastičnost, pa je potrebno posebno istaknuti oči. Treba izbegavati senke u tamnosivoj boji, a koristiti one u boji peska u kombinaciji sa smeđom olovkom, koja se stavlja uz samu ivicu oka. Maksimalna dužina kose neka bude do ramena, a šiške su poželjne jer deluju mladalački i skrivaju bore na čelu. Preporučuju se serumi za regeneraciju kože i kreme s kolagenom i zaštitnim faktorom koje se nanose na lice i vrat, kao i one za izbeljivanje fleka. Hidratantni sapuni i mleko za telo takođe su prijatelji zrele kože i kad god možete, idite na masažu jer ćete tako pospešiti cirkulaciju celog tela.