Foto: Youtube

Nove uloge

Sulejman i Obeliks u uzbekistanskom filmu

Ćerka uzbekistanskog diktatora je napisala scenario za film, a glavne uloge će imati Halit Ergenč i Žerard Depardje

Pop kultura
> 04:22h

Turčin Halit Ergenč i Francuz Žerar Depardje biće junaci istorijske drame koja prati put svile iz Azije u Evropu. Scenario je napisala ćerka uzbekistanskog diktatora.

Gulnara Karimova kaže da je zbog Žerara Depardjea stvorila lik velikog vizantijskog vođe, a Halitu Ergenču je dala ulogu jer su bliski prijatelji.

"Halit ceni moj rad. Nije propustio nijednu nedelju umetnosti koju godinama organizujem u Taškentu. Morala sam da mu se odužim", izjavila je Gulnara Karimova.

Osim što ga je ranije izabrala za zaštitno lice parfema "victorious", ponudila mu je ulogu u prvom filmu koji će režirati. Sultan iz "Sulejmana Veličanstvenog" već je dogovorio detalje snimanja, ali zbog obveza u Turskoj još se nije sreo s francuskim kolegom Žerardom.

Depardje, koji je nedavno dobio ruski pasoš kako bi izbegao plaćanje visokih poreza u domovini, oduševljen je što će raditi u Uzbekistanu. Čak je pristao da snimi duet s rediteljkom Karimov koja peva pod umetničkim imenom Googoosha.

"Nisam neki talenat pa sam recitovao njene stihove", rekao je Depardje. Počastvovan je što je Gulnara zbog mene menjala scenario. "Trebalo je da bude evropski monah iz 6. veka, ali postao je vizantijski vladar. Volim njegove filmove i mislila sam da bi takvoj legendi bolje pristajala veća uloga", kaže Karimova.

http://www.youtube.com/watch?v=jjB4LZS_rFE