Ajdaho nije poznat po tenisu

TROICKI IZNENAĐEN: Bojsi je poznat po krompiru

Amerikanci će u četvrtfinalu Dejvis kupa selekciju Srbije dočekati u mestu Bojsi

Tenis
> 18:10h

ŠARLROA - Srpski teniser Viktor Troicki izjavio je da će najjači adut Srbije u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv selekcije SAD u Bojsiju, u državi Ajdaho, u aprilu, biti zajedništvo.

"U principu nam je svejedno gde igramo. Koliko god da je mesto u koje putujemo zabačeno i daleko, nama je najvažnije da smo na okupu, jer tada možemo da dobijemo bilo koga", rekao je Troicki koji je u pobedi nad Belgijom u meču prvog kola Svetske grupe u Šarlroa Srbiji doneo dva boda.

Troicki je rekao da se "nismo nadali Bojsiju".

"Čuo sam za Bojsi po američkom fudbalu, kao i po tome što tamo uzgajaju najbolji krompir", rekao je Troicki. Zimonjić: Biće teško protiv Amerikanaca Najbolji dubl igrač Srbije Nenad Zimonjić ocenio je danas da će meč protiv SAD biti izuzetno težak, ali da se nada uspehu. "Biće težak meč i zato se nadam da ćemo učestvovati u najjačem sastavu", rekao je Zimonjić. Zimonjić je naglasio da su i Srbija i SAD napredovale od 2010. kada su se poslednji put sastale u Beogradu u polufinalu, kada je Srbija slavila. "Mislim da su svi napredovali, kako u američkom, tako i u našem timu. Novak je u međuvremenu zauzeo prvo mesto na listi, a Janko je deveti. Kod Amerikanaca, Izner je napredovao, Kveri se vratio posle povrede, a braća Brajan su i dalje na prvoj poziciji", rekao je Zimonjić. On je naglasio da je u principu, nebitno mesto održavanja susreta, u ovom slučaju Bojsi, u američkoj državi Ajdaho. "Nepoznato mi je to mesto, ali mislim da je to nebitno. Važno je da dođemo tamo na vreme , kako bismo se adaptirali. Na nama je samo da do tada ostanemo zdravi", poručio je Zimonjić.