Poreklom Srbin?

Austrijski policajac švercovao srpske kriminalce!

Pošto je imao velike dugove zarađivao je tako što je osobe koje su imale zabranu ulaska u zemlju redovno ilegalno puštao u ili iz Austrije

Crna Hronika
> 09:26h

BEČ - Austrijska policija uhapsila je pripadnika svoje službe zato što je navodno pomagao srpskim kriminalcima da ulaze i izlaze iz Austrije! Prema navodima bečkog lista Kronen cajtung, reč je o jednom graničnom policajcu, koji je službovao na bečkom aerodromu Švehat.

On je osumnjičen da je, pošto je imao velike dugove, zarađivao dodatno novac time što je tražene kriminalce i osobe koje su imale zabranu ulaska u zemlju redovno ilegalno puštao u ili iz Austrije, kroz zvanični služebi ulaz. Radi što veće zarade, on je iskoristio i pravila u viznom režimu, prema kojima građani Srbije bez boravišne dozvole ili vize mogu najduže da borave u Austriji tri meseca i da nakon toga moraju da napuste zemlju na 90 dana.

On je navodno srpskim državljanima, koji su bili spremni da plate, skraćivao boravak u Austriji, koristeći pečat s "manipulisanim datumom". Osumnjičeni, koji navodno ima srpsko poreklo, a koji je, kako navodi list, priznao krivicu, nalazi se u istražnom pritvoru.