Demokrate nikako da se dogovore

Đilas: Izbori što pre! Ješić: Šta će nam to!

Dok predsednik DS poziva na hitno raspisivanje izbora, funkcioner ove stranke i potpredsednik vojvođanske vlade Goran Ješić smatra da bi to unazadilo ekonomiju

Politika
> 21:30h

NOVI SAD - Jesu li oni iz iste stranke? Potpredsednik Vlade Vojvodine i član Glavnog odbora Demokratske stranke Goran Ješić izjavio je ni manje ni više nego da su izbori u ovom trenutku nepotrebni! Osim što je, u najmanju ruku, neobično da kao funkcioner opozicione stranke ne priželjkuje izbore, Ješićeva izjava još je čudnija zbog toga što predsednik DS Dragan Đilas tvrdi upravo suprotno - da su izbori potrebni što pre! - Jedini mogući izlaz iz ovakve situacije u zemlji je raspisivanje izbora u najkraćem mogućem roku - rekao je Đilas pre nekoliko dana i dodao da je u situaciji u kojoj se zemlja nalazi jedino realno rešenje momentalno raspuštanje Vlade i raspisivanje prevremenih izbora, koji „ne odgovaraju DS, ali odgovaraju Srbiji“. Međutim, Ješić misli drugačije! On tvrdi da izlaz iz teške situacije u kojoj se nalazi Srbija nije u tako brzim prevremenim izborima, nego u tome da Vlada počne da radi svoj posao, a članovima DS poručio je da u toj stranci nema mesta za populiste. Ješić ističe da strahuje da bi prevremeni izbori doveli do ponovnog zastoja ekonomskih aktivnosti u našoj zemlji, koje su ionako na veoma niskom nivou. - Imamo krizu Vlade kakva se nikad nije desila - rekao je on i dodao da, iako DS jeste za izbore, treba pošteno reći i to da se naša privreda još nije oporavila od prošlih izbora, tako da bi ulazak u novi izborni proces ponovo zaustavio privredne aktivnosti, što ne treba nikome. Ješić, međutim, kaže da će izbora svakako biti ako se pokaže da su SNS, Vučić i Dačić nesposobni da upravljaju onim što su dobili kao većinu. - A meni se čini da je to što rade vrlo neodgovorno prema građanima Srbije.

Jeremić i Petrović su populisti Povodom slučajeva Vuka Jeremića i Dušana Petrovića, Ješić je podsetio na stav novog rukovodstva DS da moraju da vrate poslanički mandat kako bi ostali u organima stranke, ali da oni to nisu učinili, zbog čega je Petrović isključen iz DS, a „pitanje je da li će se ta implikacija primeniti i na Jeremića“. - Neki od njih su klasični populisti, koji će vam reći ono što vam odgovara u ovom trenutku a što realno neće doneti dobrobit ovoj zemlji - rekao je Ješić.