Poslednje pojačanje

Dauda je Zvezdin Dijara

Stojadinović: Brži je i kvalitetniji od bivšeg igrača Partizana, a svi znamo koliko je opasan Senegalac

Fudbal
> 12:46h

Mudrinski dobio partnera. Pred kraj prelaznog roka Crvena zvezda nije dovela štopera Tijaga Elena, ali jeste napadača Abiolu Daudu. Kako za Kurir kaže sportski direktor crveno-belih Zoran Stojadinović, klub je dobio brzog i dobrog strelca koji po svojim fizičkim karakteristikama podseća na bivšeg igrača Partizana Laminea Dijaru. Abiola Dauda (24) rođen je u Nigeriji, a u Zvezdu je došao kao slobodan igrač i s klubom potpisao ugovor na dve i po godine. Protekle četiri godine proveo je u švedskom klubu Kalmar. Odlikuju ga brzina i snaga. - Kada bih opisivao Daudu, rekao bih da je on bolja i kvalitetnija verzija Dijare! Svi veoma dobro znamo kakav je igrač Senegalac i šta je doneo Partizanu. Dauda može igrati kao centralni vezni, ali i po boku, pa sam ubeđen da će biti sjajan partner Mudrinskom - rekao je Stojadinović i nastavio: - Dve nedelje sam bio na vezi s njegovim menadžerom. Imao je dve ponude iz Rusije i Kine, vredne 400.000 evra, ali Dauda nije hteo tamo da ide. Potpisali smo ga bukvalno u pet minuta do 12. Zadovoljan sam njegovim dolaskom, nadam se da ćemo imati koristi, ali krivo mi je što u vezi s Tijagom Elenom nismo bili složniji i udruženiji. Stojadinović je juče na pomoćnom terenu posmatrao Rumuna Roberta Moglana (18), koji je na probi iz Ocelula.

Nigerijac voli Alija Abiola Dauda igrao je ulični fudbal u Nigeriji, a u Švedskoj je sa 18 godina počeo karijeru u četvrtoligašu Solversborgsu. Vernik je i veliki navijač Arsenala. Voli da citira jednog od najvećih boksera sveta Muhameda Alija, a njegovu maksimu koristi u životu: Mrzim svaki minut treninga, ali vodim se logikom - pati sada i ceo život ćeš živeti kao šampion.

Mnogo je šest bodova Zoran Stojadinović ceni Partizan i ono što je uradio njegov kolega Ljubiša Tumbaković u prelaznom roku: - Želimo titulu, ali budimo realni, šest bodova je mnogo u 15 utakmica naše lige. Partizan se baš dobro pojačao, ali imamo šansu da ih napadnemo. Sale Janković dobro radi i očekujem da će ekipa igrati makar 30 odsto bolje nego jesenas.