Uhapšeni

Temerin: Flašama gađali decu

Petorica osumnjičenih će, uz krivičnu prijavu, biti dovedeni na saslušanje istražnom sudiji Osnovnog suda u Novom Sadu

Srbija
> 18:30h

TEMERIN - Policija u Temerinu odredila je u subotu meru zadržavanja petorici Temerinaca M.Š. (21), N.M. (19), D.H. (20), N.V. (20) i D.V. (20) zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje, saopšteno je iz Policijske uprave Novi Sad. U saopštenju se navodi da se pomenuta petorica žitelja Temerina terete da su, na ulici pratili i gađali flašama trojicu maloletnika, koji su se sklonili u kuću svog druga. Iz Policijske uprave Novi Sad se saopštava da se osnovano sumnja su petorica osumnjičenih zatim gađali ciglama tu kuću i razbili prozor. Sva petorica osumnjičenih u ponedeljak će uz krivičnu prijavu biti dovedena na saslušanje istražnom sudiji Osnovnog suda u Novom Sadu.

U noći između petka i subote oko pola dva nepoznati počinioci ciglama su razbili prozore i roletne na jednoj porodičnoj kući, a predsednik regionalne organizacije Demokratske stranke vojvođanskih Mađara Bela Čorba u saopštenju je naveo da je stradala kuća stanovnika Temerina Z.I. i dodao da je reč o "vandalskom napadu".

Nakon verbalnog sukoba, jedna grupa srpskih mladića gađala je pivskim flašama trojicu maloletnih Mađara koji su potražili spas u kući prijatelja.

"Napadači, psujući 'majku mađarsku' onima koji su u kući, prvo su pesnicama udarali u roletnu uličnog prozora, pa su otišli. Međutim, ubrzo su se vratili brojčano ojačani, tako da se broj napadača popeo na oko deset, koji su ciglama i kamenjem razbili roletnu i stakla na prozoru". Dodaje se da je ciglom pogođen i jedan mladić mađarske nacionalnosti, koji nije teže povređen.