KOGA LAŽETE: Jelena i Ana, kako vas nije sramota!

Jankovićeva i Ivanovićeva zbog povreda nisu bile u Fed kup timu, da bi posle svega dva dana volšebno ozdravile pred start turnira u Dohi

Tenis
> 00:00h

Hvala i doviđenja! Najbolje srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković zbog povreda nisu nastupile za Fed kup reprezentaciju u meču sa selekcijom Slovačke u Nišu, ali su posle svega dva dana od otkaza selektoru uvršćene u program VTA turnira u Dohi. Legendarna Jelena Genčić u ovom postupku dve teniske heroine vidi njihovu želju da definitivno napuste reprezentaciju, pa se stoga i javnost mora fokusirati na igračice koje ostaju na raspolaganju Dejanu Vranešu. - Jelena i Ana su jasno pokazale da im se ne igra za reprezentaciju, iako su ne tako davno hvalile atmosferu u timu i obećavale da će i dalje nastupati u Fed kupu. One su svoje uradile i doviđenja, više ne treba komentarisati njihove postupke tim povodom - priča Genčić. Otkaz, pa odlazak na turnir u Dohi, samo je jedan u nizu čudnih poteza naših teniserki. Još nije izbledelo sećanje na završnu konferenciju u Pragu, kad su posle poraza u finalu Fed kupa od Češke optužile novinare za stvaranje loše atmosfere oko njihove ekipe. - Okrenimo se devojkama koje su igrale. Usmerimo svoju pažnju na njih i pokažimo strpljenje, jer Bojana Jovanovski i Vesna Dolonc zaista vrede i zaslužuju to. Videćete kad njih dve steknu samopouzdanje, koje im je falilo protiv Slovakinja. Biće to sasvim druga priča - uverena je Genčićeva.

Jelena Genčić veruje da će druge teniserke biti uspešnije

Armenulić ih brani Nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Radmilo Armenulić izjavio je da veruje u ispravnost odluka naše dve najbolje teniserke da ne nastupe na Fed kupu u Nišu. - Ako su rekle da ne igraju zbog povrede, onda je to sigurno tako. Verujem da nisu htele da se pojave i nastupe za Srbiju rizikujući da predaju meč. U slučaju povreda lakše je predati meč na pojedinačnim nastupima, pa verujem da su njihove odluke ispravne - izjavio je Armenulić.

Nećemo dobiti akademiju Nedavno je Iva Majoli, selektorka Fed kup Hrvatske, ushićeno izjavila da Srbija silazi s velike scene svetskog tenisa i da se taj kvalitet seli u njihovu zemlju. - Možda će i nas naterati da ozbiljnije radimo, jer novac postoji, samo je pitanje njegovog pravednog raspoređivanja. Evo, sad vam kažem da mi nikada nećemo napraviti akademiju, a zbog izostanka planskog ulaganja pred mojim očima je ugašeno četvoro talentovanih tenisera - kaže Genčićeva.