Foto: KURIR

Avion bezbedno sleteo

Dačić: Teroristi nam neće određivati satnicu!

BIA obavestila premijera da Agencija raspolaže saznanjima da vođe pojedinih kriminalnih klanova imaju pristup avionu Vlade Srbije. Premijer nije mogao da potvrdi da li će Aleksandar Vučić u Berlin otputovati istom letelicom

Politika
> 03:02h

BEOGRAD - Avion Vlade Srbije sa premijerom Ivicom Dačićem i delegacijom bezbedno je večeras sleteo na aerodrom "Nikola Tesla" po povratku iz zvanične posete Irskoj.

Premijer Ivica Dačić poručio je večeras da mu atentatori i saboteri, kriminalne grupe i teroristi neće određivati satnicu. - Dobili smo informaciju o ugroženosti u Dablinu. Odmah sam se čuo sa direktorom BIA i sa Aleksandrom Vučićem, kao i sa načelnikom kriminalističke policje. Zajedno smo došli do zaključka da nećemo dozvoliti da nam pojedine kriminalne grupe ili teroristi određuju satnicu rada ili diktiraju način na koji će Vlada da radi -poručio je Dačić. Dodao je da je važno da se vrate dnevnim aktivnostima.

Premijer nije želeo da kaže o kojim se kriminalnim grupama konkretno radi, istakavši da to nije prvi put da je dobio sličnu informaciju kako o njegovoj, tako i o ugroženosti njegovih članova porodice. Prema njegovim rečima, iz cele situacije može se izvući i nešto dobro, a to je "da su po prvi put BIA, MUP i Direkcija policije uradili nešto koordinirano". Dačić takođe nije komentarisao da li će prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić u Berlin otputovati istom letelicom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je večeras da je Bezbednosno informativna agencija upozorila da kriminalne grupe nastoje da izazovu diverziju na letelici, koju osim premijera koriste i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić. Na osnovu informacije Bezbednosno-informativne agencije, Direkcija policije obavestila je večeras predsednika Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da Agencija raspolaže saznanjima o tome da vođe pojedinih kriminalnih klanova nastoje da za interese svojih kriminalnih grupa, uz pomoć određenih osoba koje imaju pristup avionu Vlade Republike Srbije, izazovu kvar na avionu u inostranstvu prilikom putovanja predsednika, premijera ili prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije!

Kvar bi izazvao delimično oštećenje i nakon poletanja doveo do pada aviona, pri čemu se naknadno ne bi moglo ustanoviti da je u pitanju bio namerno izazvan kvar, jer se avion u poslednje vreme u više navrata kvario, sa čime je javnost bila upoznata. Nakon konsultacije predsednika Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i prvog potpredsednika Vlade i ministra odbrane Aleksandra Vučića, odlučeno je da se nastavi sa međunarodnim aktivnostima. U dogovoru sa članovima posade aviona Vlade Republike Srbije, predsednik Vlade Republike Srbije odlučio je da se vrati za Beograd danas u 18.30 časova istim avionom sa kojim je delegacija i doputovala u Dablin. Avion sa premijerom Dačićem sleteo je na aerodrom "Nikola Tesla" u 21.15 sati!

Falkon Vlade Srbije